Deși la nivel european, producția de biciclete a înregistrat anul trecut o scădere substanțială, România se menține în top, fiind al doilea mare producător de biciclete din UE.
Investiție „verde” pentru reducerea emisiilor de CO2. Clujul va dispune de o primă stație de producere și alimentare cu hidrogen pentru un transport public nepoluant.
Primăria va achiziționa noi autobuze electrice pentru transportul public din Cluj-Napoca. Măsura va contribui la reducerea traficului din municipiu și a poluării.
Primăria vrea să extindă rețeaua velo în cartierele Clujului, cu peste 5 km de pistă de biciclete amenajată în zona Drumul Sf. Ioan, din bani europeni.
Zona metropolitană Cluj este cu siguranță cel mai important pol economic de dezvoltare al Transilvaniei, prin cei aproape 500.000 de locuitori, clujeni sau alți români care au luat calea Clujului pentru excelentul învățământ universitar, pentru locurile de muncă bine plătite și pentru o calitate a vieții mai bună.
Clujul mai face un pas în materie de proiecte ecologice care vizează reducerea poluării. Amenajarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice va reprezenta un criteriu obligatoriu pentru noile blocuri din municipiu.
România a pierdut 2,1 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) confirmă, oficial, într-un răspuns pentru monitorulcj.ro că nu toate proiectele propuse vor primi finanțare prin PNRR. Care va fi soarta metroului, trenului metropolitan, Spitalului Pediatric Monobloc sau Centrului Integrat de Transplant?