Timp Liber

Stai pe telefon când ești la toaletă? O greșeală care te poate îmbolnăvi

Statul pe telefon la toaletă a devenit un obicei în rândul oamenilor, dar ar fi bine să renunțați la acest lucru.

Stai pe telefon când ești la toaletă? O greșeală care te poate îmbolnăvi Stai pe telefon când ești la toaletă? O greșeală care te poate îmbolnăvi

 

Conform unui studiu făcut de Hussain Abdeh, farmacist la Medicine Direct, acest obicei poate fi extrem de dăunător. Statul pe telefon este întâlnit atât în rândul minorilor, cât și în rândul adulților.


 

Hussain Abdeh a explicat:„Folosirea telefonului mobil în baie este unul dintre cele mai puțin igienice lucruri pepe care le puteți face”.„Majoritatea oamenilor folosesc telefonul în timpul mișcărilor intestinale, utilizând în special rețele de socializare sau diferite jocuri”, a spus el


Statul pe telefon la baie, un factor la risc

Farmacistul a explicat că statul pe telefon la baie este riscant, deoarece prin acest  obicei putem să ne contaminăm cu germeni periculoși, precum materiile fecale.

„Ca urmare, chiar și după ce v-ați spălat pe mâini, bacteriile extrem de dăunătoare rămân în corpul nostru”; a adăugat Hussain.


Telefonul mobil, locul ideal pentru germeni

Testele efectuate de specialiști au arătat că un telefon mobil găzduiește de 18 ori mai mulți germeni potențial dăunători, decât un mâner de o baie publică.


Analizele au arătat că un sfert din telefoane erau atât de murdare, încât aveau de zece ori mai multe bacterii TVC decât limita acceptabilă.

CITEȘTE ȘI:


Leguma care te ajută să slăbești. Creează imunitate la cancer și te scapă rapid de 6 kilograme de grăsime

Cel mai TOXIC aliment, consumat zilnic de români. Produsul poate provoca cancer

 

Unul dintre telefoanele analizate avea un nivel atât de mare de bacterii încât fi putut provoca tulburări grave ale stomacului.

Bacteriile TVC nu reprezintă o amenințare iminentă pentru sănătatea, dar nivelurile ridicate indică o igienă personală slabă și acționează ca un teren de reproducere pentru alte insecte.

Telefonul mobil, periculos pentru sănătate

Pe lângă faptul că ne ocupă foarte mul timp, statul pe telefon este dăunător pentru ochi și creier. Revenind la studiul privind telefoanele murdare, cel mai murdar telefon avea nivelul de siguranță depășit de 39 de ori în ceea ce privește enterobacteriile, un grup de bacterii care trăiesc în intestinele inferioare ale oamenilor și animalelor.

 

CITEȘTE ȘI:

Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Combate cancerul și diabetul

Ultimele Stiri
abonare newsletter