Timp Liber
Simptomele cancerului: Primele simptome la apariția cancerului pancreatic
Simptomele cancerului: Culoarea pielii poate reprezenta un indiciu clar al îmbolnăvirii. Felul în care arăți poate indica un cancer pancreatic.
Simptomele cancerului: Culoarea pielii poate reprezenta un indiciu clar al îmbolnăvirii
Simptomele cancerului: Cum poți să îți dai seama dacă ai cancer pancreatic în funcție de culoarea pielii. Acest tip de cancer se dezvoltă deasupra stomacului. Pancreasul este organul care ajută procesul de digestie și secreția hormonilor, inclusiv a insulei. Acest proces este afectat în momentul în care cancerul apare în organism.
Simptomele cancerului: Un posibil simptom al cancerului pancreatic poate fi remarcat în zona albului ochiului, acolo unde culoarea devine galbenă. Acesta ar putea fi un posibil semn al îmbolnăvirii. Alte simptome ale cancerului pancreatic poate fi măncărimea pileii sau urina închisă la culoare.
Simptomele cancerului afectează aspectul fizic
Prezența cancerului în organism are după o perioadă de timp efecte și asupra aspectului fizic.
Iată cele mai comune simptome care indică prezența cancerului pancreatic în organismul unei persoane.
- Pierderea în greutate rapidă
- O culoare gălbuie în jurul ochilor
Alte simptome ale cancerului la pancreas
- Diaree și constipație
- Durere în partea superioară a burții și a spatelui. În general, ele se agravează când mânânci sau stai întins
- Balonare
Dacă aveți unul dintre simptomele prezentate mai sus, e timpul să consultați un medic specialist. Simptomele cancerului pancreatic sunt primul semn, iar o depistare timpurie a bolii este echivalentă cu salvarea vieții.
CITEȘTE ȘI:
Simptomele cancerului pancreatic se aseamănă și cu alte afecțiuni apărute. Persoanele care vor să afle dacă suferă de cancer pancreatic trebuie să facă un set de analize de urină sau sânge, în funcție de recomandarea medicului. Dacă simptomele sunt dureroase există și varianta internării în spital pentru a investiga simptomele.
Testele suplimentare ar putea implica o scanare cu ultrasunete, o biopsie sau o scanare RMN.
CITEȘTE ȘI: