Actualitate

Şase poliţişti clujeni reţinuţi pentru luare de mită

<p />Mai multe percheziţii au avut loc miercuri dimineaţă la locuinţele unor poliţişti din Cluj-Napoca suspectaţi că luau mită de la şoferi, afirmă surse judiciare.

Acţiunea face parte dintr-o anchetă a Direcţiei Generale Anticorupţie care vizează opt poliţişti de la Biroul de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi al Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj.

Conform surselor judiciare citate, cei opt poliţişti sunt suspectaţi că ar fi primit mită între 10 şi 50 de euro de la mai mulţi şoferi care au depăşit viteza legală pentru a modifica datele înregistrate de aparatele radar. Ancheta, în cadrul căreia au fost folosiţi poliţişti sub acoperire, este coordonată de Parchetul Tribunalului Cluj.

În urma acţiunilor de ieri, şase poliţişti clujeni dintre cei opt cercetaţi de Direcţia Generală Anticorupţie au fost reţinuţi, iar ceilalţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că pe numele celor şase au fost formulate propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată.

14 abateri disciplinare la Poliţia Rutieră

În contextul reţinerii celor şase poliţişti, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a informat miercuri că au existat, în perioada 2010-2012, mai multe cazuri de lucrători ai Poliţiei Rutiere care au fost sancţionaţi pentru abateri disciplinare.

„Cu ocazia analizei efectuate pe segmentul stării şi practicii disciplinare, în perioada 2010-2012, s-a constatat că la nivelul poliţiei rutiere s-au înregistrat 14 abateri disciplinare, sancţionate, după caz, în funcţie de gravitate. În acest domeniu, nu poate exista solidaritate de branşă. Ca dovadă, IPJ Cluj a transmis Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj sesizările în care erau semnalate posibile fapte de corupţie comise de poliţişti, acordând sprijin în documentarea activităţii infracţionale”, se precizează într-un comunicat transmis miercuri de IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter