Actualitate

Nu scăpăm de caniculă nici astăzi. Clujul, sub atenționare cod portocaliu de disconfort termic!

Nu scăpăm de caniculă nici astăzi, județul Cluj fiind sub atenționare cod portocaliu de disconfort termic și în următoarele zile.

Clujul, sub atenționare cod portocaliu de disconfort termic | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Clujul, sub atenționare cod portocaliu de disconfort termic | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Nu scăpăm de caniculă nici astăzi, județul Cluj fiind sub atenționare cod portocaliu de disconfort termic, iar temperaturile maxime vor atinge pragul de 40 de grade Celsius. 

 


Administrația Națională de Metodologie (ANM) a emis o noua avertizare cod potocaliu de caniculă, semnalând temperaturi maxime de 35-40 de grade Celsius și disconfort termic accentuat. 

„În Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei, valul de căldură va persista și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...40 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
 


Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.”, au transmis meteorologii. 

Vestul României, sub cod roșu

În același timp, ANM a emis și o avertizare cod roșu pentru vestul României, fiind anunțate valuri de căldură, temperaturi de până la 42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. 


„În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, se arată în avertizarea cod roșu de la ANM. 


Clujul, sub atenționare cod portocaliu de disconfort termic | Sursă: ANM 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Răcorire naturală. 3 ceaiuri care te ajută să învingi canicula.

30 de grade Celsius, temperatura resimțită la Cluj-Napoca, la ora 10:00! Județul Cluj, sub cod portocaliu de caniculă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter