Actualitate

Prognoza meteo în weekend la Cluj-Napoca. Maximele vor ajunge la 33 de grade Celsius.

Vremea va fi caniculară în acest weekend la Cluj-Napoca.

Cum va fi vremea în weekend, la Cluj? | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Cum va fi vremea în weekend, la Cluj? | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Temperaturile vor fi ridicate în acest weekend la Cluj-Napoca.

 


Potrivit prognozei AccuWeather, șansele de ploaie vor fi reduse.

Prognoza meteo în Cluj-Napoca, în weekend

Sâmbătă, 27 iulie, șansele de ploaie vor fi de 1%. Maxima zilei va urca la valoarea de 29 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 14 grade Celsius.


Duminică, 28 iulie, vremea se încălzește și mai mult, temperaturile maxime fiind de 33 de grade Celsius, iar minima va fi de 16 grade Celsius. 

Cum ne protejăm de caniculă?

Căldura excesivă poate afecta grav organismul, iar medicii ne sfătuiesc să luăm o serie de măsuri de protecție pe durata zilelor caniculare. 


„Iulie-august sunt vârfurile de caniculă. (Cum ne protejăm de caniculă? - n.red.) În primul rând este evitarea orelor de expunere la soare. De obicei sunt mult mai puternice razele solare după ora 13:00, deci 10:00-18:00 ar trebui stat în casă cât se poate. Îmbrăcăminte cât mai lejeră, deschisă la culoare, să nu fie negru și cenușiu pentru că păstrează caloric mult mai mult și se supraîncălzește corpul. Hidratare corectăRespectarea tratamentelor pentru că mulți sunt diabetici sau tratament cronic post accident vascular cerebral, cardiologic. Fructe, legume, mai puține alimente grase. Și neapărat protecția solară”, potrivit recomandărilor făcute de Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj! Se află la doar o oră de Cluj-Napoca și merită neapărat vizitate.

Cheile Galbenei, locul din Apuseni unde se „ascunde” o superbă cascadă! Destinația este perfectă pentru un weekend în natură.

Activități pentru weekend. Expoziție de Bonsai la Grădina Botanică din Cluj.

abonare newsletter