Actualitate

Accident MORTAL pe Bulevardul Muncii. Doi tineri au murit din cauza unui șofer teribilist care a depășit neregulamentar - VIDEO

Cel puțin două persoane au murit și alte trei au fost rănite într-un accident de circulație care a avut loc sâmbătă pe Bulevardul Muncii. Totul din cauza unui șofer care s-ar fi angajat într-o depășire neregulamentară, apoi și-a văzut de drum fără să-l intereseze de soarta răniților.

Potrivit polițiștilor, un conducător auto, în vârstă de 23 de ani, care se circula cu un autoturism Ford, dinspre Cluj-Napoca spre Apahida, a încercat să efectueze o depășire neregulamentară și a trecut peste linia continuă.

Din partea opusă circula regulamentar un autoturism Dacia Logan, al cărui șofer a încercat să evite impactul, a tras dreapta de volan, a intrat în balans și s-a rostogolit de câteva ori pe carosabil, iar mai apoi a părăsit carosabilul, oprindu-se la câțiva zeci de metri pe câmp.


“Un conducător auto în vârstă de 23 de ani, care se deplasa dinspre Cluj-Napoca spre Apahida, pe centura ocolitoare Vâlcele-Apahida, a încercat să efectueze o depășire neregulamentară și a trecut peste marcajul continuu. Din partea opusă venea regulamentar un alt autoturism, al cărui șofer a încercat să evite impactul, a tras dreapta de volan, a intrat în balans și s-a rostogolit de câteva ori pe carosabil. În Dacia Logan se aflau 5 persoane, șoferul și 4 pasageri. În urma accidentului, unul dintre pasageri în vârstă de 22 de ani a decedat. Șoferul a fost grav rănit și se afla în comă, iar alte 3 persoane au fost rănite. Șoferul care a provocat incidentul și-a continuat drumul ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a declarat Traian Morar, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Morar a mai precizat că martorii care au văzut ce s-a întâmplat au dat dovadă de spirit civic, au sunat la 112 și au mers în urmărirea șoferului care a produs accidentul. Cu ajutorul acestora, șoferul a fost identificat și prins de un echipaj de poliție în localitatea Răscruci.


Bărbatul a fost dus de către polițiști la fața locului accidentului, apoi a fost dus la unitatea medicală pentru recoltare de probe biologice.

Traficul pe centura ocolitoare Vâlcele - Apahida a fost blocat zeci de minute.


Pasagerul care a decedat pe loc în urma accidentului este Octavian Rus, un tânăr de 22 de ani din Cluj-Napoca. Șoferul care a ajuns în comă la spital, Rareș Sabău, a decedat și el ulterior. Avea și el 32 de ani.

Celelalte trei victime sunt în stare gravă, fiind internate în spital. Unul dintre răniți a suferit leziuni la coloana vertebrală și la cap, iar celelalte două victime au suferit multiple leziuni, medicii derulând investigații amănunțite.


Șoferul vinovat de producerea accidentului avea o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit polițiștilor, acesta este cercetat penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

abonare newsletter