Administrație
Clădirea Consiliului Județean de pe Victor Babeș rămâne un pericol public. Bani mai mulți pentru o expertiză tehnică
Clădirea situată pe strada Victor Babeș nr. 1, care adăpostește mai multe cabinete medicale, în special stomatologice, are probleme de siguranță, fiind un pericol pentru cei care lucrează în zonă.
Clădirea de pe strada Victor Babeș. Sursă foto Google Maps
Consiliul Județean Cluj caută să achiziționeze servicii de întocmire a unei expertize tehnice pentru spațiul unui cabinet situat pe strada Babeș nr. 1. Este al doilea anunț de achiziție pe care forul județean îl face, după cel din luna aprilie când era dispus să plătească 8.500 de lei fără TVA pentru aceste expertize.
La o lună distanță, Consiliul Județean spune că valoarea estimată totală a contractului este de 14.000 lei fără TVA, durata de prestare a serviciilor de expertizare este de 30 de zile, iar termenul de execuție al activităților necesare în vederea expertizării cabinetului alte 30 de zile.
Imobilul de pe strada Babeș nr. 1 este în proprietatea Consiliului Județean. Parterul imobilului este în administrarea Spitalului Județean, iar etajul în administrarea Consiliului Județean.
„Cabinetul nr. 9, aflat la etaj, a fost închiriat, chiriașul a constatat că pardoseala din gresie s-a lăsat începând de la jumătatea cabinetului spre fereastră. Pentru că nu există planuri ale clădirii din care să rezulte alcătuirea constructivă și care ar fi motivul acestei cedări, este necesară întocmirea unei expertize tehnice care să explice motivul problemei sesizate”, spun reprezentanții Consiliului Județean Cluj.
Potrivit caietului de sarcini, în vederea reabilitării/modernizării spațiului cu destinația cabinet medical este necesară expertizarea structurii de rezistență a planșeului cabinetului nr. 9 situat la etajul imobilului.
„Pentru întocmirea expertizei tehnice a structurii de rezistență sunt necesare următoarele activități: desfacerea pardoselii din gresie și a șapei de beton, desfacerea planșeului din lemn (dacă e cazul) și a umpluturii, transportul molozului rezultat la groapa de gunoi, executarea unei susțineri pentru planșeu la nivelul parterului, evaluarea tehnică a stării planșeului, soluții de remediere (dacă este cazul) și evaluarea financiară a acestora, în cazul inexistenței sau după remedierea problemelor la structura de rezistență (dacă este cazul), include și execuția unei șape support pentru pardoseala de gresie, aproximativ 10 cm”, arată documentul citat.
Consiliul Județean mai spune că „vor fi analizate starea de rezistență și stabilitatea la solicitări statice, dinamice și seismice. Constatarea stării tehnice va include inspectarea vizuală, inspectarea structurală după desfacerea pardoselii, recomandarea unor soluții minimale care să garanteze gradul de asigurare la acțiuni seismice, orice alte constatări care se consider a fi necesare”.
Consiliul Județean Cluj închiriază spațiile situate în imobilul de pe strada Victor Babeș nr. 1 pentru desfășurarea de activități în domeniul asistenței de sănătate publică/servicii de sănătate publică/activități medicale sau conexe actului medical. Cele mai multe sunt cabinete stomatologice.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: