Administrație

Emil Boc, mesaj la deschiderea anului școlar: „Dragi tineri, alegeți educația, și nu veți greși!”

În mesajul adresat cu prilejul deschiderii noului an școlar, primarul Emil Boc i-a îndemnat pe elevi să aleagă educația.

Emil Boc, mesaj la deschiderea noului an școlar: „Clujul este ceea ce este astăzi pentru că are educația pe primul loc și o va avea în continuare!”|Foto: Emil Boc-Facebook Emil Boc, mesaj la deschiderea noului an școlar: „Clujul este ceea ce este astăzi pentru că are educația pe primul loc și o va avea în continuare!”|Foto: Emil Boc-Facebook

 

 


În cadrul mesajului adresat cu prilejul deschiderii noului an școlar, primarul Emil Boc i-a îndemnat pe elevi să investească în educație.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a participat, luni, la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” Cluj-Napoca, unde a transmis un mesaj public prin care i-a îndemnat pe elevi să continue să investească în educație. 


Boc: „Alegeți să investiți în educație” 

De altfel, după cum a semnalat edilul Emil Boc, administrația locală desfășoară o serie de proiecte de investiții în infrastructura educațională din Cluj-Napoca, dar și programe de susținere a participării elevilor la activitățile culturale și sportive, în valoare de 206 de milioane de euro. 

CITEȘTE ȘI: 
Peste 70 de creșe, grădinițe și școli, modernizate printr-un proiect de 3,5 milioane de euro. Emil Boc: „La Cluj, educația este o prioritate strategică!”

După cum a arătat Emil Boc, fiecare copil trebuie să beneficieze de șanse egale pentru a-și împlini potențialul educațioonal, iar în acest sens Primăria Cluj-Napoca dezvoltă o serie de programe complementare pentru susținerea accesului la educație al elevilor. 


O țară se construiește cu cărți, adică cu educație! De aici începe ora exactă pentru fiecare dintre noi, ca destin personal, pentru o comunitate, pentru un oraș. 

Menirea noastră, a autorităților și a școlii, este de a oferi șansa fiecărui elev să-și poată identifica potențialul pe care-l are și să nu aibă niciun fel de barieră, mai ales de natură materială, astfel încât să-și poată atinge potențialul educațional.


Nu există copil care să nu fie bun la ceva, iar noi avem obligația, ca școală, să identificăm și să ajutăm pe fiecare să fie cel mai bun la acel destin pe care i l-a dat Dumnezeu. 

În acest scop, administrația locală vine cu o serie de programe complementare pentru a îndepărta barierele materiale, care să ajute copilul să-și împlinească acest potențial educațional pe care îl are. Altfel, dacă nu își împlinește potențialul pe care-l are, noi pierdem, ca societate”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul mesajului adresat la deschiderea anului școlar. 


Astfel, în prezent, Primăria Cluj-Napoca derulează investiții de 206 milioane euro în infrastructura educațională din Cluj-Napoca. De asemenea continuă programele și politicile publice pentru susținerea studiului și performanței, precum programul de gratuitate la transportul public, autobuze școlare dedicate, programul „O masă caldă la școală”, dar și noile programe-pilot de acordare a voucherelor sportive și culturale pentru elevi.

„Educația, cea mai sigură și sănătoasă investiție”

Potrivit edilul Emil Boc, tinerii pot investi cu încredere timp și resurse în educație, care este cea mai sigură investiție ce poate fi făcută în viitorul și destinul unui tânăr. 

Dragi tineri, vă invit să alegeți educația! În viață, suntem produsul a două tipuri de alegeri. Unele care nu țin de noi – nu ne-am ales când și unde să ne naștem sau ce nume avem. Dar celelalte lucruri în viață sunt produsul alegerilor pe care le facem fiecare dintre noi, la un moment dat. 

Mesajul meu este următorul: Alegeți educația, și nu veți greși! Este de departe cea mai sigură și mai sănătoasă investiție ce poate fi făcută. Niciodată nu vom falimenta, dacă alegem educația. Prin educație înțeleg toată panoplia de meserii posibile, dar alegeți educația în detrimentul a altceva. Pentru că dacă alegeți educația, aveți drumul deschis pentru realizări în viață.

Bucurați-vă de acești ani ai tinereții și maturizării, dar nu uitați să faceți alegerea potrivită pentru viitorul vostru, pentru că alegerea vă aparține!”, a fost mesajul adresat tinerilor la început de an de către primarul Emil Boc.  

CITEȘTE ȘI: 
Elevii din Cluj, încurajați să facă mișcare, prin intermediul voucherelor sportive. Emil Boc: „Să facem din mișcare o regulă a vieții de zi cu zi, un mod în care să ne simțim bine în orașul nostru!”

De investițiile în sistemul educațional clujean se pot bucura și elevii Colegiului Tehnic de Transporturi „Transilvania” din Cluj-Napoca. 

„Împreună, prin efortul administrației locale, oferim șanse egale pentru atingerea potențialului educațional al tinerilor. Mă bucur că am reușit să avem, în Cluj-Napoca, investiții de 206 de milioane de euro în sistemul și infrastructura educaționale. Este cea mai mare investiție din istoria Clujului!

Și aici beneficiați de o parte din aceste investiții, care țin de digitalizare și investiții în echipamente, dotări speciale pentru școli, în achiziția de automobile pentru a putea exersa cele specifice meseriei, și alte lucruri în acest sens. 

Programul „O masă caldă” se reia de luni și se va desfășura și în acest an școlar”, a adăugat primarul Clujului. 

Educația, o prioritate pentru Cluj

Edilul Emil Boc a apreciat eforturile profesorilor în educarea copiilor și a arătat că prin implicare și muncă în echipă elevii din Cluj au obținut rezultate extraordinare, astfel încât „ora exactă în educație se dă de la Cluj”.

„Știu că statutul profesorului nu este acolo unde ar trebui să fie în societate, cred însă că suntem pe drumul bun. În continuare, dincolo de recunoștința elevilor, a părinților și a societății, în curând vor veni și aprecierile și recunoașterea de altă natură ce vor împlini statutul profesorului, așa cum trebuie să fie într-o societate, pentru că totul începe de la educație

Clujul este ceea ce este astăzi pentru că are educația pe primul loc și o va avea în continuare!”, a adăugat Emil Boc. 

Edilul Clujului a amintit de programele educaționale desfășurate de Primăria Cluj-Napoca, precum voucherele culturale în valoare de 600 de lei, prin care elevii pot cumpăra cărți, pentru a participa la spectacole și muzee, dar și de programul voucherelor sportive, prin care elevii pot beneficia de fonduri pentru a participa la activități sportive. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

600 de mașini eliminate din trafic în fiecare zi, prin intermediul proiectului autobuzelor școlare. Efort financiar de 8 milioane de euro.

Primăria Cluj-Napoca a atras 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru construcția noului liceu din Borhanci, extinderea Școlii „Ion Creangă” și dotarea cu echipamente IT a unităților de învățământ din municipiu.

Elevii clujeni primesc bani pentru activități culturale și sportive, începând din anul școlar 2024-2025

Ultimele Stiri
abonare newsletter