Economie

Vânzarea E.ON Energie România către compania maghiară MVM, în atenția CSAT. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Achiziţia nu este finalizată până când statul român nu o aprobă”.

Vânzarea E.ON Energie România către compania maghiară MVM ar putea intra în atenția Consiliului Suprem de Apărare a Țării. „Comisia are dreptul legal de a sesiza CSAT-ul. Părerea mea este că o va face”, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Tranzacția prin care E.ON Energie România va fi preluată de compania maghiară MVM, în atenția CSAT. Sebastian Burduja: „Achiziţia nu este finalizată până când statul român nu o aprobă”.|Foto: e.on - Facebook Tranzacția prin care E.ON Energie România va fi preluată de compania maghiară MVM, în atenția CSAT. Sebastian Burduja: „Achiziţia nu este finalizată până când statul român nu o aprobă”.|Foto: e.on - Facebook

 

 


Tranzacția prin care E.ON Energie România va fi preluată de compania maghiară MVM nu este finalizată până când statul român nu o aprobă, conform declarațiilor ministrului Energiei, Sebastian Burduja. 

CITEȘTE ȘI: 
Compania ungară de stat MVM cumpără E-ON România. Valoarea tranzacției, aproximativ 200 mil. euro.

Mai mult, Burduja nu a exclus o sesizare a CSAT-ului de către Comisia pentru examinarea investițiilor străine directe (CEISD).


Ministrul Energiei: „Cred că va fi sesizat CSAT în legătură cu achiziția E.ON Energie de către compania ungară MVM”

„În primul rând nu s-a întâmplat nicio achiziţie. Deocamdată, compania germană E.ON a acceptat de principiu cea mai bună ofertă pe care a primit-o, într-adevăr, din partea acestei companii maghiare

CITEȘTE ȘI: 
Avertisment dur al unui expert în energie: Ciolacu și Viktor Orbán oferă România Gazpromului lui Putin

Achiziţia nu este finalizată până când statul român nu o aprobă eventual în Comisia de examinare a investiţiilor străine directe”, a precizat, sâmbătă, ministrul Energiei, potrivit antena3.ro


Burduja a subliniat că această comisie are dreptul legal de a sesiza CSAT, adăugând că, în opinia sa, probabil o va face.

„Comisia are dreptul legal de a sesiza CSAT-ul. Părerea mea este că o va face, dar nu vreau să speculez aici.


Noi vom aduce un punct de vedere consistent, de vreo 100 de pagini, în atenţia membrilor Comisiei şi Ministerul Energiei, dar şi celelalte instituţii vor acţiona în interesul românilor, nu în interesul altcuiva. Românii trebuie să stea liniştiţi, această tranzacţie nu este făcută în acest moment, clienţii tot ai E.ON sunt şi până când nu va fi eventual aprobată de statul român, nu se schimbă nimic. Tot E.ON este compania care asigură furnizarea”, a completat Burduja.

Săptămâna trecută, E.ON Energie România anunţa că îşi va respecta toate condiţiile prevăzute în contractele încheiate cu clienţii şi că aceştia nu vor fi afectaţi în vreun fel de posibila schimbare a acţionarului majoritar, în cazul finalizării tranzacţiei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Clienții E.ON Energie România pot sta liniștiți”, transmite compania, după anunțul privind o posibilă preluare de către compania ungară MVM

abonare newsletter