Economie

Clienţii de pe piaţa locală de IT preferă preţul scăzut în locul calităţii

<p />Tot mai mulţi clienţi de pe piaţa locală de IT şi-au îndreptat atenţia, începând din prima parte a anului, către preţ, în defavoarea calităţii, susţine Cornelius Brody, CEO al companiei iQuest, unul dintre principalii furnizori locali de soluţii şi servicii IT.

Potrivit lui Cornelius Brody, această tendinţă s-ar putea extinde şi în următoarea perioadă, cu toate că, atrage el atenţia, clienţii care cedează tentaţiei de a cumpăra ieftin şi de a pierde calitatea au în general de suferit semnificativ pe termen lung, prin creşterea costului de mentenanţă şi suport, precum şi a efortului intern alocat acesteia. “Creşterile din primul semestru înregistrate în vestul Europei ar trebui să influenţeze şi estul, însă actualele frământări pe plan extern ar putea duce la o stagnare a pieţei în în primele şase luni din 2012”, a adăugat Brody.

Compania iQuest a înregistrat în primele şase luni din acest an afaceri de aproximativ 8 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Compania şi-a crescut şi prognoza de creştere anuală la 14 milioane euro. “În primul semestru din 2011 am înregistrat afaceri de 7,9 milioane de euro, fiind în creştere cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea se datorează mai multor factori, precum conturarea unor parteneriate strategice şi câştigarea de noi clienţi, îndeosebi din industriile de utilităţi, Life Sciences şi financiar-bancar. Estimăm că vom depăşi estimările iniţiale şi vom finaliza 2011 cu afaceri de 14 milioane de euro”, a explicat Cornelius Brody.


El a mai anunţat că, în primele şase luni din acest an, iQuest a angajat 78 de softişti iar până la sfârşitul acestui an vrea să depăşească 400 de angajaţi, poziţiile deschise în prezent adresându-se atât tinerilor absolvenţi, cât şi persoanelor cu experienţă, în domenii specifice ca Java, .NET, SharePoint, Web development sau testare software. Până la sfârşitul anului, compania intenţioneaza să mai deschidă încă un centru de dezvoltare în ţară.

Potrivit studiului “Cei mai doriţi angajatori”, publicat la începul acestui an de compania de consultanţă Catalyst, iQuest este între primii cinci cei mai doriţi angajatori din Cluj Napoca pentru tinerii cu profil tehnic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter