Economie

Contribuţiile angajatorilor la buget ar putea să scadă

<p />Contribuţiile de 27,95% din fondul de salarii pe care le plătesc angajatorii la stat ar putea să scadă cu 1,2% ca urmare a unei iniţiative a deputatului independent Mircia Giurgiu.

El va realiza un proiect de lege pe care îl va depune la 1 septembrie şi prin care se doreşte sprijinirea angajatorilor. Giurgiu a declarat luni că reducerea de 1,2% este mică, dar este un prim pas de sprijinire a angajatorilor, chiar dacă aceştia ar dori mult mai multe facilităţi. „Până acum, Guvernul a promis că va încerca să vină cu soluţii de scădere a contribuţiilor sociale, lucru care nu s-a întâmplat, şi anunţă doar scăderi de angajaţi, nu vine cu nicio alternativă de încadrare în muncă a celor disponibilizaţi”, a declarat Mircia Giurgiu.

Potrivit propunerii deputatului clujean, contribuţia la CAS ar putea să scadă de la 20,8% la 20,6%, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de la 0,85% la 0,65%, contribuia de risc de la 0,352% la 0,152%, contribuţia la sănătate de la 5,2% la 5%, şomajul de la 0,5% la 0,3%, iar fondul de garantare de la 0,25 la 0,05%. Toate aceste scăderi ale contribuţiilor vor ajunge la un total de 1,2%.


Deputatul Mircia Giurgiu a mai spus că în acest mod va sprijini angajatorii, mai ales că se anunţă tot mai multe disponibilizări, tot mai multe firme din Cluj nu mai au de lucru pentru muncitori, iar Guvernul nu vine cu soluţii pentru aceste probleme.

Ultimele Stiri
abonare newsletter