Economie

Contradicţii pe piaţa imobiliară clujeană

<p><img src="documente/stories/08_august/28_ziua/07 blocuri manastur rp 07.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O analiză realizată de portalul imobiliare ro arată că apartamentele din blocurile cu opt etaje sunt mai scumpe decât cele din blocurile de patru etaje.</p>

Agenţii imobiliari clujeni spun că acest lucru nu este adevărat.

Potrivit datelor listate pe portalul imobiliare.ro, cele mai scumpe apartamente cu două camere din Cluj-Napoca sunt cele din blocurile cu opt etaje. Astfel, preţul mediu afişat pentru o unitate locativă cu două camere dintr-un bloc cu opt etaje este de 1.034 euro pe metru pătrat, cu 3,5% peste preţul locuinţelor din imobilele cu patru etaje (999 euro pe metru pătrat) şi cu 3,9% mai mult comparativ cu blocurile cu zece nivele (995 euro pe metru pătrat).


 

Datele incluse în raport conform cărora preţul apartamentelor cu două camere ar fi mai mare dacă acestea sunt situate în blocuri cu opt etaje, comparativ cu cele patru etaje, au fost infirmate de agenţii imobiliari clujeni.


“Majoritatea preferă blocurile cu patru etaje, excepţii făcând doar unele apartamente situate în anumite complexe care sunt preferate datorită panoramei”, a precizat, pentru monitorul, Darius Cramba, director de vânzări al agenţiei clujene Welt Imobiliare. “Clienţii preferă blocurile mai intime, unde sunt mai puţini locatari”, a confirmat şi Carmen Miron, director vânzări Edil.

Acum două săptămâni, informaţiile din alt raport imobiliare.ro, referitoare la scăderea preţului apartamentelor în Cluj-Napoca cu un procent de 7,8% faţă de anul trecut au fost considerate neconforme cu realitatea de către reprezentanţii câtorva agenţii clujene.


Contactat de monitorul, Daniel Crainic, marketing manager al imobiliare.ro, susţine că “diferenţa între datele oferite de agenţii clujeni şi cele listate pe portal constă în faptul că imobiliare.ro se bazează pe toate anunţurile de pe piaţă, inclusiv cele de la agenţii”.

Pe de altă Carmen Miron, a precizat că cei de la imobiliare.ro fac aprecierile pe o piaţă „rece”, pe care nu activează şi din această cauză informaţiile transmise nu sunt în conformitate cu realitatea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter