Economie

Oferta rezidenţială, dominată de locuinţele cu 3-4 camere

<p align="left" />Numărul apartamentelor cu trei şi patru camere scoase la vânzare este în creştere în toată ţara, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro.

Explicaţia nu constă în creşterea cererii pentru astfel de locuinţe, ci dimpotrivă. Deoarece cumpărătorii se îndreaptă spre locuinţe mai mici, unităţile locative cu trei şi patru camere petrec mai mult timp în piaţă şi continuă să se ieftinească. „Numărul apartamentelor cu trei şi patru camere scoase la vânzare continuă să crească. Pe aceste sub-categorii se înregistrează şi cele mai mari fluctuaţii de preţ”, explică Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro. astfel, la Cluj, cele mai multe apartamente de vânzare sunt cele cu două camere (37,5%), urmate de cele cu trei camere (34,2%), de garsoniere (16,1%) şi de unităţile cu patru camere (12,2%).

„Întotdeuna apartamentele cu 3 sau 4 camere au fost mai dificil de vândut din cauza preţului care trece de 55.000 de euro, ajungând chiar la 75.000 de euro. Pe perioada verii, cererea pentru apartamentele cu una sau două camere este mai mare deaorece sunt mulţi părinţi care doresc să achiziţioneze locuinţe pentru studenţi.”, a declarat pentru monitorul Darius Cramba, director vânzări al Welt Imoiliare.


În ceea ce priveşte închirierile însă, la nivel naţional piaţa este dominată de apartamentele cu două camere care reprezintă 43,9% din totalul ofertei. Urmează apartamentele cu trei camere (34,7%), cele cu patru camere (10,9%) şi garsonierele (10,5%).

Ultimele Stiri
abonare newsletter