Economie

Nokia nu mai vrea să fie listată pe bursa din Frankfurt

<p />Producătorul de telefoane mobile a anunţat ieri că a luat decizia de a solicita delistarea acţiunilor sale de la bursa din Frankfurt, Germania, pe motivul reducerii volumelor de tranzacţionare a acestor acţiuni.

Cererea va fi înaintată spre aprobare echipei de conducere a bursei germane şi se estimează că ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor Nokia pe aceasta bursă să fie în cursul primei jumătăţi a anului 2012.

În comunicatul oficial, Nokia a motivat delistarea prin faptul că volumul tranzacţiilor cu acţiunile sale la bursa din Frankfurt a scăzut în decursul anilor şi în prezent reprezintă doar un mic procent din volumul global al tranzacţiilor cu acţiuni Nokia.


În anii 2003, 2004 şi 2007 Nokia s-a delistat de la bursele din Londra, Paris şi Stockholm. Producătorul de telefoane mobile a mai anunţat ca titlurile sale vor continua să fie tranzacţionate în Europa la bursa locală din Helsinki, precum şi în Statele Unite ale Americii, la bursa din New York.

Nokia Siemens Networks (NSN) va renunţa la 17.000 de posturi în toată lumea până în 2013, în cadrul eforturilor de reducere a costurilor cu 1 miliard de euro (1,35 miliarde de dolari), informau miercuri AFP şi AP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter