Externe

Gruparea lui Grişa Bulgarul de la Bălţi sau cum a ajuns un ex-procuror general să fie susţinut de o autoritate criminală

Gruparea lui Grişa Bulgarul de la Bălţi sau cum a ajuns un ex-procuror general să fie susţinut de o autoritate criminală.

Gruparea lui Grişa Bulgarul de la Bălţi sau cum a ajuns un ex-procuror general să fie susţinut de o autoritate criminală| Foto: evz.ro Gruparea lui Grişa Bulgarul de la Bălţi sau cum a ajuns un ex-procuror general să fie susţinut de o autoritate criminală| Foto: evz.ro

 

 


Republica Moldova. Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiştilor pentru funcţia de şef al statului, este susţinut în campania electorală de către Grigore Caramalac, autoritate criminală cunoscută ca Grişa Bulgarul, scrie evz.ro

 


Susţinerea fostului procuror la prezidenţiale este realizată de Caramalac prin intermediul trimisului său special la Bălţi, Maxim Moroşan. Susţinut de Partidul Socialiştilor condus de fostul preşedinte pro-rus Igor Dodon, Moroşan s-a ales cu un mandat de consilier în administraţia locală a municipiului Bălţi. La fel ca şi fostul ministru de Interne, promovat de Dodon, Pavel Voicu.

Totodată, omul trimis de Caramalac la Bălţi a organizat o grupare în care se regăsesc sportivi, în speciali cei care practică luptele, dar şi persoane certate cu legea. În ultima perioadă, membrii grupării conduse de Moroşan au ajuns în atenţia oamenilor legii, dar şi a jurnaliştilor, pentru reglări de conturi, trafic de droguri şi şantaj.


Echipa EvZ a reuşit să comunice cu o persoană din gruparea lui Moroşan. Acesta a decis să facă dezvăluiri publice despre unul lui Dodon şi Caramalac de la Bălţi fiind nemulţumit de activitatea acestuia. „Am fost minţit că ne vom implica doar în acţiuni de caritate. Dar am ajuns să fiu folosit în politică, dar şi în acţiuni ilegale, departe de principiile mele”, ne-a spus sursa.

Acesta a cerut respectarea anonimatului, fiindu-i frică pentru viaţa sa şi a membrilor familiei sale. Interlocutorul nostru susţine, că di acelaşi motiv, nu poate părăsi organizaţia condusă de Maxim Moroşan.


Detalii mai puţin cunoscute din biografia trimisului lui Grigore Caramalac la Bălţi

Maxim Moroşan s-a născut cu 35 de ani în urmă în Bălţi. A emigrat în Rusia împreună cu părinţii, pe când era copil. A absolvit Academia financiar-industrială din Moscova, Federația Rusă, specialitatea jurist, și Academia prezidențială din același oraș.

A făcut practica în Comitetul de anchetă al Rusiei, în oraşul Odinţovo. Acolo are casă, unde au rămas să locuiască soţia şi cei doi copii ai lor.


Maxim Moroşan a făcut şi sport de performanţă. Însă nu a reuşit să obţină performanţe deosebite.

O perioadă şi-a câştigat existenţa prezentând numere de magie pe la petreceri. Astfel, în anumite cercuri, Maxim Moroşan este cunoscut cu porecla Fokusnik (Magicianul din rusă).

Noul proiect al lui Caramalac în Republica Moldova

Construind o organizaţie de tip mafiot, Grigore Caramalac a urmărit întotdeauna scopul de a controla politica moldovenească. Ţintind în primele persoane din stat. Iar acest lucru l-a făcut prin coruperea funcţionarilor, în special în perioadele electorale.

Mai întâi a fost Petru Lucinschi. Acesta, după ce a ajuns preşedinte, a încercat să-l controleze pe Bulgarul. În rezultat, Caramalac s-a ales cu un dosar penal, fiind nevoit să fugă în Rusia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Olaf Scholz, la Chișinău: „Vom susține ferm Republica Moldova în fața încercărilor de destabilizare ale Rusiei”

Declarația finală a Summitului NATO: Sprijin pentru regiunea Mării Negre și Republica Moldova. Suport militar de 40 de miliarde de euro oferit Ucrainei, „pentru anul viitor”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter