Politică

“Greul pentru PDL abia acum începe”

<p><img src="documente/stories/05_mai/17_ziua/05-lazaroiu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sebastian Lăzăroiu crede că schimbarea premierului ar duce la recredibilizarea actului de guvernare şi prezice că USL va avea un “şoc”, la localele din 2012.</p>

 

 


Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că premierul Emil Boc ar trebui să lase locul unui tehnocrat. Potrivit analistului politic, această decizie trebuie luată împreună cu partidul, fiind, de altfel şi în beneficiul PDL.

 


Mai mult, Lăzăroiu crede că “schimbarea în sine a premierului, împreună cu o mică remaniere, în mod normal duce la recredibilizarea actului de guvernare, acum puternic erodat de măsurile nepopulare luate”.

“Nu ştiu cum arată analiza lor. Ce pun ei mai mult în balanţă. Un tehnocrat apropiat de PDL poate să întărească identitatea de dreapta a partidului. Recredibilizarea guvernului poate să se reflecte destul de repede şi în recredibilizarea partidului”, a explicat Lăzăroiu într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.


 

PDL nu se dezice
de măsurile Guvernului Boc



Pe de altă parte, fostul consilier prezidenţial califică victoria lui Emil Boc drept un semnal că partidul nu se dezice de măsurile luate de guvern în 2009 şi 2010 care pot face posibilă relansarea economică din următorii ani, măsuri, în esenţă, de dreapta.


Lăzăroiu mai susţine însă că greul pentru PDL abia acum începe. “Dar orientarea de dreapta a partidului trebuie demonstrată şi de viitoarele acţiuni ale guvernului, şi de sprijinul partidului pentru acestea. Teama mea este că partidul, odată ce se apropie alegerile, va aluneca spre acţiuni specifice stângii”, arată analistul politic.

 

Prinde sau nu USL
localele din 2012?


Sebastian Lăzăroiu nu vede bine nici situaţia USL. El consideră că tendinţa de scădere în sondaje, a Uniunii Opoziţiei va continua şi chiar anticipează un şoc al USL la localele din 2012 “dacă nu se va destrăma până atunci”. “Amintesc doar faptul că PDSR avea 50% în sondaje înainte de localele din 2000 şi a luat doar 37% în realitate. Cu un scor de până în 40% la localele din 2012 dispare chiar raţiunea înfiinţării USL”, a explicat fostul consilier prezidenţial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter