Politică

UDMR grăbeşte adoptarea legii privind statutul minorităţilor

<p />Partidele din coaliţia de guvernare au decis ca în cazul în care săptămâna viitoare nu se va adopta raport la legea privind statutul minorităţilor să se ceară asumarea Guvernului pe acest proiect de lege, a declarat, azi, la Parlament, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR şi ministru al culturii.



'Şi soluţia asumării rămâne o soluţie constituţională şi procedural, din punctul nostru de vedere, este o soluţie viabilă, dar aşteptăm până săptămâna viitoare să vedem dacă raportul va fi întocmit. Asta a fost discuţia în coaliţie, dacă vom avea raport săptămâna viitoare şi putem începe dezbaterea în Parlament, mergem pe dezbatere parlamentară, dacă nu, atunci vom cere asumarea pe acest proiect de lege. (...) Există proiectul la comisia pentru drepturile minorităţilor, pentru culte, la domnul Păun şi această comisie trebuie să vină cu acest raport', a spus Kelemen Hunor.
Preşedintele UDMR nu a putut preciza în ce stadiu se află dezbaterea din comisie la proiectul de lege privind minorităţile.

'Noi am dat termen o săptămână şi dacă nu se face, noi, coaliţia, UDMR, dacă nu se face raportul atunci vom cere asumarea pe acest proiect', a mai declarat Kelemen Hunor. Potrivit Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter