Politică

Schimbarea “la faţă” a cartierului Mărăşti

<p><img src="documente/stories/06_iunie/30_ziua/03-sorin apostu fluturas mesaj lucrari eon gaz rp 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După Gheorgheni, a venit rândul Mărăştiului să treacă printr-un proces de reamenajare.</p>

În zona străzilor Dâmboviţei şi Cojocnei a fost refăcut asfaltul, au fost amplasate aparate de fitness în parcuri şi au fost amenajate locuri de joacă.

 


Alei, locuri de parcare şi de joacă pentru locuitorii din zona Cojocnei-Dâmboviţei, din cartierul Mărăşti.

Primăria muncipiului Cluj-Napoca a început o serie de investiţii şi în zona străzilor Dâmboviţei –Cojocnei, din cartierul Mărăşti.


Municipalitatea a schimbat “faţa” zonei Dâmboviţa Cojocna. Aleile şi locurile de parcare sunt elementele noi de care se pot bucura clujenii de aici

Pentru cei mici, Primăria municipiului Cluj-Napoca a amenajat mai multe locuri de joacă, iar pentru iubitorii de sport au fost amplasate câteva aparate de fitness.


Alei şi parcări noi

Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Cluj-Napoca, lucrările de amenajare a aleilor din această zonă au început în luna aprilie a acestui an, timp în care au fost reabilitate două alei de acces la bloc şi au fost create 80 parcări noi.


“Suprafaţa carosabilă asfaltată (alei şi parcări) este de aproximativ 2.600 de metri pătraţi. Continuăm cu reabilitarea trotuarelor de pe strada Dâmboviţei, în zonele unde amplasamentul este liber de sarcini din partea firmei E On Gaz”, precizează reprezentanţii municipalităţii.

Primăria îşi cere scuze
în numele E.ON Gaz


“Am realizat şi nişte fluturaşi de informare pentru locuitorii din zonă, de pe str. Dâmboviţei, pe tronsonul pentru care nu am primit aviz de la compania de gaze, pe motiv că vor interveni cu lucrări de modernizare şi refacere a sistemului de conducte. În aceşti fluturaşi ne cerem scuze clujenilor care nu pot să se bucure de aceleaşi modernizări ca şi vecinii lor, din cauză că E on Gaz nu a reuşit să îşi coreleze suficient de bine lucrările şi să termine înainte să intrăm noi cu trotuarele în acest cartier”, a precizat primarul Sorin Apostu.

Ce străzi intră
în reparaţie capitală

De de luna viitoare primăria va începe reabilitarea străzilor Papai, Paris, David Ferentz şi Cernei. Reprezentanţii Primăriei mai precizează că valoarea lucrărilor executate până acum este de 753.943 lei.

În perioada 2008-2010 în această zonă municipalitatea a executat lucrări de modernizare pe străzile Cojocnei, Dâmboviţei, Teleorman, Tribunul Vlăduţiu, “iar acum se realizează partea de trotuare, accese la imobile, locuri de joacă şi iluminat public”.

Aparate de iluminat noi
şi locuri de joacă

De asemenea, municipalitatea a montat 117 aparate de iluminat “moderne şi economice”.pe străzile Aurel Vlaicu, Cernei, Fabricii de Zahăr, Trotuşului, Inului, Anina, Grădinarilor, Dâmboviţei, Teleorman, Cojocnei, Răsăritului, mai precizeză reprezentanţii primăriei.

Totodată, anul acesta primăria va amplasa aproximativ 20 lampadare (pentru două curţi dintre blocuri), la cererea clujenilor din zonă. Lucrările totale au costat 882.128,99 lei.

Pentru copii, municipalitatea a amenajat trei locuri de joacă - cel din zona Expo Transilvania, şi cele de pe străzile Hunedoara, Dâmboviţei, dotate cu aparate de joacă la standarde europene. De asemenea, pentru iubitorii de sport muncipalitatea a amplasat cinci aparate de fitness în parcul din zona Expo Transilvania. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 50.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter