Politică

Se circulă pe centura Bulevardul Muncii-Apahida

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/03 emil boc baliza vizita inaugurare centura ocolitoare apahida bd muncii rp 06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Emil Boc a dat asigurări că şi varianta de ocolire Vâlcele-Apahida va fi gata în toamna acestui an.

Premierul Emil Boc a inaugurat sâmbătă, la Cluj, 2,9 kilometri din centura de Nord-Est a municipiului - Bulevardul Muncii-Apahida.

Şeful Executivului a fost însoţit de primarul Sorin Apostu, prefectul Florin Stamatian, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, dar şi de consilieri şi parlamentari.


Emil Boc i-a asigurat pe clujeni că, prin darea în folosinţă a acestui tronson, vor mai scăpa de „o povară a traficului greu” şi a precizat că şi cealaltă variantă de ocolire, Vâlcele-Apahida, va fi gata în toamna acestui an, ocupându-se „personal” de această centură.

„Prin darea în folosinţă a acestui tronson, clujenii pot dormi liniştiţi pentru că vor scăpa de povara traficului greu. De mâine mă ocup personal de Vâlcele-Apahida, iar după ce va fi gata, clujenii vor scăpa de tot ceea ce înseamnă traficul greu”, a declarat premierul Emil Boc după ce a mutat “inaugural” o baliză din drum.


3.000 de vehicule grele pe zi

Lucrările la Centura Bulevardul Muncii-Apahida au început în anul 2006 şi ar fi trebuit terminate în termen de 14 luni. Centura are o lungime de 4,5 kilometri, prima parte de 1,6 km a acesteia fiind realizată de Primăria Cluj-Napoca. Lucrările au fost finalizate după ce Guvernul le-a preluat. Costurile s-au ridicat la şase milioane euro. Potrivit specialiştilor, traficul pe acest tronson este de 2.500-3.000 de vehicule grele zilnic.


Întâmpinat de proprietarii de terenuri

Mai mulţi proprietari de terenuri din zona Centurii, prezenţi la inaugurare, i-au cerut explicaţii premierului pentru faptul că nu şi-au văzut încă banii pentru exproprieri. “Nu se poate intra acolo, au pus balustrade, aştept de foarte mult timp să fiu despăgubit, nici în ziua de azi nu am văzut banii, deşi ni s-a promis asta, am protestat şi acum două săptămâni”, a spus Ioan Perşa, unul dintre proprietarii nemulţumiţi. În replică, premierul Emil Boc i-a asigurat că îşi vor primi banii în curând, pentru că în ultima şedinţă de Guvern s-a făcut un memorandum pentru a stabili modalitatea de despăgubire. “Aici, problema este că lucrările au fost făcute deja, iar banii pentru exproprieri se dau de obicei înainte. Domnul Ioan Pantelimon (directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri – n.r.) are mandat să vă invite pentru a discuta şi a se stabili concret metri pătraţi pe care îi aveţi şi se va consemna la fiecare banii în cont în funţie de suprafaţă”, a explicat premierul.


Boc: „Clujenii vor auzi des imnul Champions League”

După inaugurarea centurii, premierul Emil Boc a vizitat şi şantierul viitorului stadion al Clujului. El s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor de la Cluj Arena şi Sala Polivalentă, unde a fost invitat de primarul Sorin Apostu şi preşedintele Consiliului Judeţen Alin Tişe. Boc a dorit să îi asigure pe clujeni de faptul că “de aici se va auzi des imnul Champions League”. Premierul a menţionat totodată că speră ca meciul din octombrie dintre România şi Belarus să se desfăşoare pe Cluj Arena. Premierul a amintit şi de faptul că Guvernul a sprijinit cu fonduri această lucrare, lucru pe care îl va face şi de acum încolo în privinţa construcţiei de stadioane la standarde UEFA şi FIFA. Atât premierul, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, au amintit că, la Cluj se construieşte cel mai ieftin stadion din Europa. Astfel, în vreme ce în Europa preţul unui scaun este de circa 4.000 de euro, aici acesta se ridică la aproximativ 1.000 de euro.


Ultimele Stiri
abonare newsletter