Politică

Noi locuinţe sociale pentru clujeni

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/07_ziua/04 cladire bloc str albac 21 rp 11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria pregăteşte licitaţia pentru imobilul de pe strada Albac.

Contractul de finanţare europeană pentru proiectul european prin care Primăria Cluj-Napoca intenţionează să realizeze locuinţe sociale într-un imobil de pe strada Albac va fi semnat în această săptămână.

„Săptămâna aceasta vom semna contractul de finanţare pentru locuinţele sociale de pe Albac, după care vom demara licitaţiile pentru execuţie”, a precizat primarul Sorin Apostu. Astfel, vor fi demarate procedurile de achiziţie a lucrărilor de reabilitare, a serviciilor de dirigenţie de şantier, a serviciilor de publicitate, a serviciilor de audit, precum şi a serviciilor de asistenţă tehnică din partea proiectantului.


În imobilul din cartierul Gheorgheni, de pe strada Albac nr. 21, vor fi realizate, prin reconversie funcţională, 24 de locuinţe sociale. Fiecare dintre cele 24 de locuinţe sociale vor dispune de o cameră de zi, precum şi de o baie şi bucătărie individuale. La parterul blocului se vor amenaja opt apartamente, iar la etajele superioare se vor amenaja câte patru apartamente. De asemenea, la parter va fi pusă în funcţiune o centrală termică pentru asigurarea încălzirii întregului imobil. Principalele categorii de lucrări necesare ţin de consolidarea tronsonului de nord al blocului, izolaţii la acoperişul existent, realizarea unor scări exterioare pentru accesul la etajele superioare. Bugetul total al proiectului este de 2 milioane de lei, dintre care 1,6 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Perioada de implementare a proiectului este estimată la 16 luni de la semnarea contractului de finanţare.


Locuinţe şi pe strada Coroianu

Primăria clujeană mai are în derulare un alt proiect asemănător. Este vorba despre “Case sociale integrate pentru comunitate -str. Iuliu Coroianu nr. 5”, aflat momentan în evaluare în vederea precontractării. Proiectul urmăreşte ca, prin reconversia funcţională a obiectivului investiţional, să fie realizate 46 de locuinţe sociale cu una şi două camere. Bugetul total al proiectului de pe strada Coroianu este de circa 10,1 milioane de lei, din care aproape 8 milioane de lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată. Locuinţele sociale urmează să fie realizate în aproximativ doi ani de la semnarea contractului de finanţare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter