Politică

Primăria „cosmetizează” zonele urâte din oraş

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/07_ziua/03 baza podul calvaria rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Malul Someşului sau zidurile inestetice din beton din cartiere au fost incluse într-un proiect de „make-up” urban.

Primăria Cluj-Napoca şi-a propus să „cosmetizeze” zonele mai puţin estetice din oraş cu ajutorul elevilor de la Liceul de Arte Plastice “Romul Ladea” şi a sponsorilor.

Astfel, primarul Sorin Apostu a lansat ieri o provocare către toţi clujenii şi agenţii economici care doresc să se implice în schimbarea anumitor componente ale spaţiului public. „«Make-Up Urban» este un proiect propus de colegi din Consiliul Local pe care l-am discutat cu mare atenţie. Este vorba despre zece amplasamente din oraş unde modificăm spaţiul public prin îmbunătăţirea confortului vizual prin picturi pe beton realizate de elevii de la Liceul de Arte Plastice după o temă propusă. Acolo unde se va putea, se va realiza o înverzire a zonei prin plantare de iederă, de exemplu. Practic, Primăria municipiului Cluj-Napoca pune la dispoziţia celor interesaţi zece locaţii pentru transformarea spaţiului public printr-un aport de culoare şi vegetaţie”, a declarat ieri primarul Sorin Apostu. Astfel, orice persoană fizică sau juridică interesată poate propune mai multe imagini pentru locaţia aleasă, iar din aceste imagini Comisia de estetică urbană va alege cel mai potrivit desen în funcţie de zonă şi specific local.


Cele zece locaţii sunt: Mănăştur – Pod Calvaria, strada Fabricii – Pasaj CFR, strada Pasteur nr. 50 – zid de sprijin, Bulevardul Muncii –  zid de parcare magazin Real, strada Aurel Vlaicu – pasaj, strada Bucium – Zid de sprijin, Calea Floreşti – Pasaj pietonal, strada Pasteur nr 76 – zid de sprijin, Calea Floreşti – Pasaj Grigorescu, Malul Someşului. Pentru patru dintre aceste amplasamente, Primăria a găsit deja sponsori care să se ocupe de achiziţionarea materialelor şi de recompensarea elevilor de la Liceul de Arte Plastice, a mai precizat ieri primarul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter