Politică

413 dosare depuse la Cluj pentru „Casa Verde”

<p><img src="documente/stories/07_iulie/12_ziua/photovoltaic.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p />Un număr de 413 dosare de finanţare în valoare de 2420600 lei au fost depuse până în prezent la nivelul judeţului Cluj în cadrul programului „Casa Verde”.

Suma destinată programului „Casa Verde” pentru judeţul Cluj la începutul sesiunii de finanţare a fost  de 3241344 lei.

„Persoanele fizice interesate de instalarea unui sistem de încălzire care utilizează energia regenerabilă îşi pot depune dosarele de finanţare la sediul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Cluj- Napoca până la data de 15 iulie 2011. Datorită numărului mare de cereri de finanţare din alte judeţe şi a depăşirii sumelor alocate, Ministerul Mediului şi Pădurilor a decis închiderea acestei sesiuni şi redistribuirea sumelor destinate judeţelor”, informează Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj.


 

Vă reamintim că programul „Casa Verde” privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire a demarat la data de 1 iunie 2011. Cheltuielile eligibile sunt: de până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare sau pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice şi de până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură. M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter