Politică

„Cluj Arena”, marcă înregistrată

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/13_ziua/05 alin tise tabela de marcaj santier stadion cluj arena rp 15.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Certificatul de înregistrare eliberat de OSIM se referă la construcţia în sine, la exploatarea stadionului şi a serviciilor oferite.

 

Marca „Cluj Arena” a fost înregistrată oficial la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de către preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


Certificatul de înregistrare a mărcii „Cluj Arena” eliberat de OSIM se referă la construcţia în sine şi la exploatarea stadionului şi a serviciilor oferite. „Am solicitat eliberarea acestui certificat, care este necesar pentru promovarea şi derularea viitoarelor proiecte şi activităţi organizate pe noua arenă sportivă a judeţului Cluj. Dorim ca această construcţie să fie cunoscută sub numele de «Cluj Arena», iar utilizarea în scopuri de promovare a proiectelor judeţului Cluj şi a serviciilor desfăşurate în cadrul său să se facă numai de către instituţia noastră sub acest nume”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Certificatul prevede o perioadă de protecţie a mărcii pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de reînnoire.

Pregătiri şi pentru „Cluj Arena” SA


De altfel, numele de „Cluj Arena” va fi folosit de Consiliul Judeţean şi în cazul denumirii societăţii pe acţiuni care se va ocupa de administrarea noului stadion. Primii paşi în acest sens vor fi făcuţi în şedinţa de Consiliu Judeţean din această săptămână. „Denumirea propusă pentru societatea care se va ocupa de administrare este de SC Cluj Arena SA. Acţionari vor fi Consiliul Judeţean, cu 99% şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului, cu un procent de 1%. Până în septembrie sperăm să fie gata înfiinţarea societăţii. Societatea pe acţiuni care va administra stadionul va fi funcţională după modelul Tetarom, care administrează parcurile industriale. Consiliul de administraţie al noii societăţi va fi format din reprezentanţi ai tuturor partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Judeţean”, explica Alin Tişe în urmă cu două zile.

Stadionul, promovat şi sub altă denumire


Totuşi, pe lângă “Cluj Arena”, noul stadion ar putea fi promovat şi sub o altă denumire. Deşi nu a dat nume exacte, Tişe a lăsat de înţeles că actualul stadion promovat sub denumirea de „Cluj Arena” ar putea purta numele Băncii Transilvania. “Avem deja o ofertă concretă venită din partea unei bănci pentru a da denumirea acestei arene. Până când nu ajungem la o înţelegere legată de suma concretă, permiteţi-mi să nu divulg denumirea societăţii. Sigur, e uşor de înţeles despre ce bancă este vorba, e vorba de o bancă a Clujului. Dincolo de populism, trebuie să găsim resurse de a face bani din arenă”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean.


Ultimele Stiri
abonare newsletter