Politică

„Bătaie” pe contractul pentru drumurile judeţene

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/13_ziua/07-radu bica sedinta consiliul judetean rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Nu mai puţin de nouă firme şi asocieri de firme vor să reabiliteze peste 400 de km de drumuri judeţene, contract estimat la peste 370 de milioane de lei.

Nouă firme şi consorţii au depus oferte la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj în vederea reabilitării şi modernizării a circa 485 de kilometri de drumuri judeţene în perioada 2011-2015.

Drumurile au fost împărţite în cinci loturi, valoarea totală estimată a contractului fiind de 372,9 milioane de lei fără TVA.


„Reabilitarea acestor 485 de kilometri de drumuri judeţene este unul dintre cele mai importante proiecte ale noastre şi mă bucur că licitaţia a stârnit un interes atât de mare. Noi am mai avut o tentativă de a licita acest proiect pe credit furnizor, însă acum procedura aleasă este licitaţie cu încheierea unui acord-cadru pe patru ani”, a explicat înainte de deschiderea ofertelor vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi totodată şeful comisiei de evaluare, Radu Bica.

Midanne şi-a încercat
din nou norocul


Printre companiile care au depuse oferte la licitaţie se află şi Diferit SRL şi Kiat Group, care se ocupă de drumurile din municipiul Cluj-Napoca. La licitaţia pentru drumurile judeţene însă cele două societăţi au participat în asocieri diferite. Printre firmele participante la procedură s-a mai numărat şi Midanne Invest Group, liderul asocierii desemnate câştigătoare a primei licitaţii pentru modernizarea drumurilor judeţene, anulate chiar înainte de semnarea contractului din cauza unor problema legate de finanţarea creditului furnizor.

Cei nouă ofertanţi la licitaţia pentru reabilitarea celor 485 de kilometri de drumuri judeţene sunt: asocierea Diferit SRL, Construct Perom SRL, Samus Construcţii SA – a depus oferte pentru toate cele cinci loturi de drumuri, asocierea Tehnologica Radion SRL şi Procons XXI SRL – a depus oferte pentru loturile 1,3 şi 4, asocierea Panpetrol Com SRL, Midanne Invest Group SRL, I&C Transilvania Construcţii SRL, Coratim Construct SRL, Transferoviar Grup SA, Specialist Consulting SRL – a depus oferte pentru toate cele cinci loturi de drumuri, Primarom SRL – a licitat doar lotul 3, asocierea Electrogrup SA, Rodesi Construct SRL, Reif Intra SRL – a licitat loturile 1,2 şi 4, asocierea Drumuri Bihor SA, Selina SRL, Sodi Construcţii SRL, DP Consult SA – a licitat lotul 1, asocierea Selina SRL, Drumuri Bihor SA, Sodi Construcţii SRL, DP Consult SA – a depus oferte pentru loturile 2,3,4,5 şi asocierea MBS Group SRL, Compania de Construcţii Carpaţi SRL, Expert Proiect 2002 SRL – a depus oferte pentru loturile 2 şi 4.


Înainte de deschiderea ofertelor, documentaţia aferentă licitaţiei a fost contestată de către Kemna SA şi Drumtech SRL. Kemna SA şi-a retras contestaţia, iar contestaţia depusă de Drumtech SRL a fost respinsă ca nefondată de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC).

Kiat a avut
cele mai bune preţuri


Ofertele financiare depuse pe loturi au variat între 41,4 şi 101,4 milioane de lei. Asocierea condusă de Kiat Group a depus cele mai mici oferte finanicare în cazul loturilor 1, 2,3 şi 5, iar asocierea condusă de Selina SRL a avut cea mai bună ofertă financiară în cazul lotului 4.

„În cel mai scurt timp, comisia de licitaţie va desemna câştigătorul astfel încât să se poată trece la execuţia acestui ambiţios program la finalul căruia clujenii vor beneficia de aproximativ 485 de km drumuri judeţene la cele mai înalte standarde în domeniu. Dacă ţinem cont şi de licitaţia derulată în paralel de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care va avea loc în data de 01.08.2011 şi care urmăreşte modernizarea a 194 km de drumuri locale şi judeţene de pe raza judeţului Cluj, putem afirma cu certitudine că, în cel mult doi ani, judeţul nostru va beneficia de o infrastructură de transport rutier adecvată, care va duce la creşterea atractivităţii investiţionale a Clujului”, a mai spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica.

Ultimele Stiri
abonare newsletter