Politică

Foamea românilor, mai gravă decât criza grecilor

<p><img src="documente/stories/07_iulie/13_ziua/08-lazaroiu.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: left;" /></p> <p>Aşa văd lucrurile liderii locali ai USL, formaţiune politică acuzată de ministrul Muncii că “ar fi adus România în situaţia Greciei” dacă ar fi fost la putere.</p>

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că Uniunea Social Liberală şi liderii acesteia ar fi adus România în situaţia Greciei.

Lăzăroiu este de părere că, dacă USL era la guvernare, România ajungea în situaţia Greciei şi a altor ţări care acum se luptă cu criza.


Reprezentanţii USL Cluj susţin însă că tocmai datorită actualei guvernări “era cât pe ce să ajungem în situaţia Greciei”. Potrivit lor, “aşa zisele măsuri anticriză” susţinute de cei de la Putere nu au făcut altceva decât să sărăcească populaţia care, “ne place sau nu, o duce mai greu decât locuitorii Greciei”.

USL şi Ponta,
“iresponsabili”


Ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu declară că politicienii români s-au dovedit reponsabili şi au luat cele mai potrivite măsuri pentru a ieşi din criza economică. Altfel, susţine el, România ar fi putut ajunge în situaţia altor ţări precum Grecia, Portugalia, Spania sau Irlanda.

“Noi am scăpat ieftin. Chiar dacă mai loveşte un val de criză, România este mai bine protejată. Dacă USL-ul era la guvernare, garantez că noi eram acum în situaţia Greciei. Ei (liderii USL – n.r.) au cerut creşteri de salarii, s-au opus Codului Muncii...”, a declarat Lăzăroiu citat de B1 TV.


USL nu vrea poveşti
cu Albă-ca Zăpada

Valentin Cuibus (PSD) crede că indiferent de ce spune, Lăzăroiu nu mai are credibilitate, fiind “doar o goarnă a PDL”. “Într-adevăr, Grecia are o situaţie dificilă, din punct de vede economic. Dar eu am fost acolo, în urmă cu două săptămâni, şi pot să spun că, ne place sau nu ne place, populaţia de acolo o duce mult mai bine decât populaţia din România. La noi, oamenii o duc, pe zi de trece tot mai rău. Ei ar fi putut să găsească multe alte măsuri pentru restrângerea cheltuielor pentru a nu se reduce slariile. Oricine ştie puţină economie poate să spună că atunci când investeşti porneşti economia, or ei au plătit din împumut salarii şi pensii”, a declarat Cuibus pentru monitorul.


La rândul său, liberalul Horea Uioreanu consideră că România putea să ajungă în situaţia Greciei tocmai datorită acestei guvernări. “Dacă aveau un program anticriză, veneau cu măsuri, nu tăiau pensii şi salarii. Noi am fi venit cu un program pentru a scoate ţara din criză. Domnul Lăzăroiu ar trebui să se ocupe de Ministerul pe care îl conduce, cred că are multă treabă acolo, nu să vină cu poveşti despre Albă-ca-Zăpada şi pitici…”, a spus Uioreanu pentru monitorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter