Politică

Eckstein nu “vede bine” USL

<p><img src="documente/stories/07_iulie/13_ziua/08-eckstein_kovacs_peter.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierul prezidenţial pe probleme ale minorităţilor Eckstein Kovacs Peter nu dă prea multe şanse Uniunii Social Liberale (USL).</p>

El a declarat azi, la RFI, că problemele în USL se vor “ascuţi” în apropierea alegerilor. Mai mult, politicianul clujean nu dă crezare nici sondajelor care plasează USL în topul preferinţelor românilor. “Totuşi, o coaliţie între două partide mari şi importante, făcută cum au făcut-o, printr-o singură entitate politică, reprezintă multe probleme şi cu apropierea alegerilor eu cred că acestea se vor ascuţi”, a declarat Eckstein la RFI.

 


De asemenea, Eckstein este de părere că USL nu are 66%, ci doar undeva între 50 si 60%, procent care va mai scădea oricum până la alegeri. “Instituţiile mai serioase de sondaj nu-şi permit să dea cifre absolut aiurea, nu-şi permit, chiar dacă o fac la comanda unui partid sau altuia. Eu am citit sondaje care arată o descreştere, de la o susţinere de circa 60%, o descreştere care tinde ca susţinerea să fie în momentul de faţa în jur de 50%. Eu văd că pe undeva, balansează undeva intre 50% si 60%, cu un an şi bine înainte de alegeri”, a explicat Eckstein.

Ultimele Stiri
abonare newsletter