Politică

Consiliul Judeţean cumpără ghiozdanele promise “bobocilor”

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/14_ziua/copil elev cu ghiozdan pe bicicleta rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Beneficiarii acestui proiect vor fi toţi cei 4960 de copii înscrişi pentru începerea clasei I în întreg judeţul Cluj.

Elevii vor mai primi pe lângă ghiozdane şi caiete, creioane colorate, stilouri, radiere, rigle şi penare.

 


Consiliul Judeţean a lansat săptămâna aceasta licitaţia în vederea achiziţionării de ghiozdane pentru elevii care vor fi înscrişi în clasa I în anul şcolar 2011-2012.

Astfel, a fost scos la bătaie un contract privind furnizarea de rechizite şcolare pentru copiii de clasa I cu o valoare estimată de aproape 200.000 de lei.


Deşi iniţial preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, intenţiona să le dăruiască tuturor “bobocilor” de clasa I din judeţ doar câte un ghiozdan gol, în cele din urmă s-a decis şi achiziţionarea de rechizite pentru aceştia. Astfel, elevii vor mai primi pe lângă ghiozdane şi caiete, creioane colorate, stilouri, radiere, rigle şi penare.

Data limită de depunere a ofertelor este 21 iulie ora 9, acestea urmând să fie deschise două ore mai târziu la sediul Consiliului Judeţean.


“Prin atribuirea acestui contract de furnizare se urmăreşte sprijinirea şcolarilor în vederea accesului egal şi sporit la educaţie, precum şi crearea unui instrument eficient împotriva fenomenului de abandon şcolar şi de stimulare a elevilor. Programul «Primul Ghiozdan» are în vedere asigurarea unui ghiozdan gratuit care va contine un caiet tip I, un caiet A5 48 file – matematică, un caiet desen A4, un creion HB, un stilou cu rezervor, creioane colorate, o radieră, o riglă 20 cm şi un penar neechipat pentru toţi copiii care vor începe clasa întâi în anul şcolar 2011-2012, venind în sprijinul părinţilor şi copiilor pentru a pregăti începerea parcursului şcolar”, se specifică în documentaţia de atribuire a contractului.

Beneficiarii acestui proiect vor fi toţi cei 4.960 de copii înscrişi în întreg judeţul pentru începerea clasei I, dintre care 3.148 se regăsesc în şcolile din mediul urban şi 1.812 în cele din mediul rural.

Ultimele Stiri
abonare newsletter