Politică

Atenţie! Noi praguri de sol în oraş.

<p> </p> <p />Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunţat că a demarat o acţiune de construire a unor noi praguri de sol în oraş, în vederea prevenirii producerii de accidente de circulaţie.

Astfel, noile praguri de sol vor apărea în următoarele zone: Câmpul Pâinii nr. 40 – un prag, Postăvarul nr. 10 şi 33 – două praguri, intersecţia str. Vasile Lucaciu – Martin Opiz – un prag, intersecţia Nădăşel – Nicolae Românul – un prag, intersecţia Ceahlău – Cireşilor – trei praguri, intersecţia str. Republicii – Cireşilor – un prag, str. Prislop – două praguri, str. Mikszath Kalman, intersecţie cu Eftimie Murgu şi cu Ady Endre – două praguri, str. Alexandru Bohăţel nr. 10 – un prag şi Aleea Becaş nr. 2 – un prag.

Aşa cum monitorul a relatat ieri, un astfel de prag a apărut în urmă cu două nopţi şi pe strada Republicii, fără să fie însă marcat corespunzător, astfel că acesta a pus la grea încercare nervii şi suspensiile maşinilor. În replică, reprezentanţii Primăriei spun că la fiecare montare a unui prag de sol, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se amplasează şi indicatoare rutiere pentru semnalizarea restricţiei de viteză, precum şi indicator de “drum cu denivelări”, însă doar după câteva zile de la turnarea pragului. “Marcajul rutier, care se amplasează pe carosabil este o semnalizare suplimentară, de siguranţă. Aplicarea acestuia se face de regulă la câteva zile după montarea pragului de sol, necesită condiţii meteo favorabile - mai precis un carosabil uscat şi intervenţie de noapte. Înălţimea pragurilor de sol este reglementată prin standarde internaţionale, pe care primăria le respectă. Din rapoartele anuale ale Poliţiei Rutiere s-a relevat faptul că, după montarea pragurilor de sol, în toate zonele din municipiu a scăzut drastic numărul de accidente cu victime. Singurele incidente semnalate ulterior montării acestor praguri de sol se referă la cazuri în care, prin nerespectarea indicatoarelor rutiere amplasate conform legii, unii şi-au pus în pericol bunurile, producându-şi avarii minore la autoturisme”, au explicat reprezentanţii municipalităţii clujene.   M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter