Politică

Semnături pentru Autostrada Transilvania

<p><img src="documente/stories/07_iulie/22_ziua/03 autostrada transilvania a3 rp 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><strong>Deputatul independent Mircia Giurgiu a declarat astăzi că intenţionează să strângă semnături de la parlamentari pentru ca lucrările la Autostrada Transilvania să fie continuate.</strong></p>

Mircia Giurgiu a precizat că dacă până la toamnă Guvernul nu va decide cum şi în ce formă se vor continua aceste lucrări, îi va adresa premierului Emil Boc o interpelare pentru a face public contractul cu Bechtel.

“Începem adunarea de semnături de la parlamentari prin care solicităm reluarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Să se reia orice, numai să se facă. Asta este concluzia, trebuie să se facă presiuni. Dacă până la 1 septembrie Guvernul nu se va decide în acest sens, îi voi adresa o interpelare lui Emil Boc pentru a face public contractul cu Bechtel”, a declarat parlamentarul clujean.


Vă reamintim că, săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a declarat că instituţia pe care o conduce este în negocieri cu reprezentanţii companiei Bechtel pentru ca realizarea contractului de execuţie a autostrăzii Transilvania să intre “într-o normalitate a preţurilor”.

“Sunt în desfăşurare negocierile cu Bechtel. Poziţia ministerului este fermă, noi nu avem altceva de făcut decât să negociem acest contract astfel încât să intre într-o normalitate a preţurilor”, spunea Boagiu.


La rândul său, deputatul PDL Petru Călian vorbea de curând despre renegocierea contractului cu compania americană Bechtel, astfel încât preţul pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania să fie redus, iar tronsonul Gilău - Nădăşel din judeţul Cluj să poată fi finalizat în vara anului viitor.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter