Politică

Deputatul Giurgiu cere modificarea acordării indemnizaţiei pentru mame

<p align="left" />Deputatul independent Mircia Giurgiu solicită modificarea legii referitoare la indemnizaţia lunară pentru creşterea copiiilor.

Giurgiu atrage atenţia că în prezent mamele care au un copil mai mic de 2 ani şi mai nasc un copil înainte ca primul să împlinească 2 ani, pentru al doilea nu mai primesc indemnizaţie până când copilul cel mare nu trece de vârsta de 2 ani. Deputatul clujean consideră că forma actuală a legii va avea efecte extrem de negative pe termen lung pentru viitorul socio-economic al României. De asemenea, Giurgiu spune că „afectează profund intenţia femeilor cu venituri medii şi mari de a aduce pe lume un copil, adică exact acele românce care au dorinţa şi potenţialul de a investi cel mai mult în creşterea şi educaţia copiilor, viitori cetăţeni de valoare şi contribuabili de nădejde”.

Conform lui Mircia Giurgiu, legea care prevede acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului are un caracter grav discriminatoriu, fiind în defavoarea familiilor care vor şi al doilea copil. La 1 septembrie, deputatul va propune modificarea legii astfel încât să beneficieze de indemnizaţie şi mamele care au mai născut un copil înainte ca primul să împlinească 2 ani. Mircia Giurgiu a fost informat despre această situaţie de o mamă din Huedin care are un copil de 1,4 ani şi a mai adus pe lume încă unul, dar a constatat că pentru cel de al doilea nu primeşte indemnizaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter