Politică

Rebranduirea PDL nu înseamnă „show de televiziune”

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/28_ziua/colaj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tinerii democrat-liberali din Cluj vor „resursă umană” cu „etichetă” în jurul PDL, nu partide „telenovelistice”. Ei îi aşteaptă, în primul rând, pe liberali.

Asemenea seniorilor democrat liberali, tinerii din PDL Cluj nu cred că viitoarea mişcare de centru dreapta, mai nou pe buzele tuturor, se va putea constitui peţind partide prea proaspte, încă necoagulate sau dimpotrivă partide prăfuite.

Aceasta pentru că, argumentează ei rebranduirea PDL tocmai asta înseamnă politicieni noi, „nu oameni care fac show-uri de televiziune”.


Tinerii pedelişti clujeni vor ca Mişcarea Populară – dacă va fi creată în jurul PDL – să atragă partide principale, nu „elemente singulare” sau partide deja scindate.

Potrivit tinerilor democrat-liberali, „partidele telenovelă”, precum cel al lui Dan Diaconescu, al lui Gigi Becali sau al lui Vadim Tudor, nu ar aduce „resursă umană”.


Tinerii nu vor „elemente singulare”

Unii parlamentari PDL de la Cluj au declarat recent că realizarea unei asemenea alianţe „se impune”, însă ea va trebui să cuprindă doar partide cu şanse reale.


La rândul său, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Cluj (OTPDL), Călin Găbudean (foto), se aşteaptă ca Mişcării Populare să i se alăture, în primul rând, liberalii cu principii de centru dreapta, dar mai ales partidele principale. Cât despre partidele mici, Găbudean crede că sunt doar „elemente singulare, care au câte un reprezentant şi care face doar show la televizor”.

„Fac o politică singulară, doar ei, nu promovează oameni, valori. Nu prea au partid. Pe urmă, partidul lui Diaconescu, de exemplu, ce este el, înafară de Diaconescu cine mai apare acolo?”, spune liderul tinerilor democraţi de la Cluj.


Nici pe ţărănişti nu îi vede cu ochi buni, pentru că în prezent sunt împărţiţi „în vreo patru părţi”. Găbudean atrage însă atenţia asupra faptului că „totuşi, în campania prezidenţială a existat o colaborare bună cu ţărăniştii”. „Ar putea să vină aici şi liberali. Cred că din această mişcare trebuie să facă parte binenţeles cei de centru dreapta, cu principii de dreapta”, a mai declarat el.

„Rebranduire înseamnă resursă umană”


Consilierul local Radu Raţiu (PDL) susţine că din Mişcarea Populară ar trebui să facă parte toţi cei de centru-dreapta care îşi doresc să continue reformele deja începute de actuala Putere, dar că „este nevoie de politicieni noi, de figuri noi, este nevoie de resursă umană, iar asta nu doar în PDL, ci în toate partidele politice”.

„Binenţeles că în jurul acestei Mişcări Populare ar trebui să vină liberali sau ţărănişti, de exemplu, dar nu vreau să numesc partide. Repet, cred că este nevoie de figuri noi. Am văzut tot felul de poveşti, cu Albă ca Zăpada; discuţiile legate de aceste partide mici sunt bârfe, zvonuri, deocamdată. de aceea nu doresc să mă exprim”, a spus Radu Raţiu pentru monitorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter