Politică

Taxă nouă pentru spargerea străzilor

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/29_ziua/03-lucrari eon gaz groapa str republicii rp 04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Deşi E On Gaz a câştigat lupta în instanţă, Primăria a instituit rapid o nouă taxă.

O nouă taxă de spargere a străzilor a fost votată săptămâna aceasta de consilierii locali clujeni după ce taxa veche a fost anulată în instanţă, ca urmare a unei acţiuni a companiei E.On Gaz.

Primarul Sorin Apostu a precizat că taxa se adresează în special celor de la E.On Gaz, care au spart de nenumărate ori carosabilul din oraş. Noua taxă este în cuantum de 25 de lei/locaţie pentru persoane fizice, respectiv 110 lei/ locaţie pentru persoane juridice.


“Taxa reprezintă despăgubiri datorate pentru lucrările la reţelele edilitare subterane care afectează structura de rezistenţă şi durata de viaţă a căilor de circulaţie, siguranţa în exploatare, inclusiv a spaţiilor verzi”, se precizează în textul hotărârii de Consiliu Local.

“Încercăm în acest mod să îi avertizăm că la Cluj este altfel şi nu e de joacă. Ei (E.On Gaz – n.r.) sunt deja la pământ pentru că am trimis câteva scrisori în Germania (la sediul central al E.On – n.r.) şi modul cum interacţionăm astăzi este deja o schimbare faţă de nivelul anilor trecuţi”, a declarat primarul Sorin Apostu referitor la problemele cauzate de zelul cu care compania furnizoare de gaz sparge străzile din Cluj-Napoca.


Prin hotărârea de anul trecut, taxa pentru orice spargere a străzilor din oraş era de 100 de lei. Taxa creştea la 200 de lei pentru fiecare intervenţie suplimentară pe aceeaşi stradă.  E.On Gaz a contestat în instanţă taxa de spargere instituită de Primăria clujeană la finalul anului trecut. Curtea de Apel Mureş a suspendat aplicarea hotărârii de Consiliu Local prin care a fost insituită taxa de spargere. Prin urmare, primarul Sorin Apostu a formulat rapid un nou proiect de hotărâre privind taxa de spargere, iar consilierii locali clujeni au adoptat noua taxă, fără comentarii şi dezbateri pe subiect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter