Politică

Lucrări de încă 900.000 de lei la parkingul Băişoara

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/29_ziua/04 parking baisoara.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria mai pune pardoseli din cuarţ şi grilaje metalice, lucrări ce nu au fost prevăzute iniţial.

Primăria Cluj-Napoca se pregăteşte să mai inveastească aproape 900.000 de lei în parkingul suprateran de pe aleea Băişoara din cartierul Gheorgheni, a cărui execuţie se apropie cu paşi repezi de final.

Municipalitatea a demarat zilele trecute o procedură de cerere de oferte în vederea realizării unor lucrări suplimentare la parkingul amintit. Valoarea estimată a  lucrărilor ajunge la 892.000 de lei, principalul criteriu de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Cei interesaţi îşi pot depune ofertele până la data de 11 octombrie ora 11, acestea urmând să fie deschise oficial o oră mai târziu. Potrivit documentaţiei de atribuire postată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), “grupele de lucrări care fac obiectul cererii de ofertă sunt: închiderea golurilor de faţadă şi a curţilor de lumină cu confecţii metalice de tip grilaje şi grătare de şi executarea unor pardoseli de incintă pentru trafic auto intens, realizate pe bază de cuarţ şi armate cu fibră de sticlă pentru îndeplinirea condiţiilor şi cerinţelor în exploatare: rezistenţă, durabilitate, impermeabilitate şi gelivitate”.


354 de noi locuri de parcare

Reprezentanţii Primăriei au precizat că, deşi iniţial aceste lucrări nu au fost prevăzute în cazul parkingului din Gheorgheni, ele au devenit ulterior necesare, fiind solicitate chiar şi de locuitorii din zonă.


Parkingul de pe strada Băişoara va avea 354 de locuri, trei etaje şi o terasă. Parkingul este construit în locul celor 54 de garaje care au existat înainte pe amplasament.

Lucrările la parkingul Băişoara sunt executate de către asocierea Construdava – Stoneco, care a câştigat licitaţia cu o valoare de aproape 4,7 milioane de lei fără TVA, cu circa 80% mai puţin faţă de valoarea estimată în caietul de sarcini.


Trei noi parkinguri se află în execuţie la ora actuală în Cluj-Napoca, în cartierele Mănăştur, Mărăşti şi Gheorgheni. Potrivit graficului de lucrări, toate cele trei construcţii urmează să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter