Politică

Parkingul şi hotelul de la aeroport, amânate

<p />Construirea unui parking suprateran şi a unui hotel de patru stele în incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a fost amânată ieri, ca urmare a unei hotărâri adoptate de consilierii judeţeni.

Cele două obiective ar fi trebuit să fie realizate de compania UTI, care a încheiat anul trecut un contract de concesiune în acest sens cu forul judeţean clujean. „Propunem suspendarea de comun acord a obligaţiei concesionarului de construire a parking-ului auto etajat până la data relocării organismelor vămii, poliţiei de frontieră, poliţiei transporturi aeriene, M.A.I. şi S.R.I, precum şi a obligaţiei de construire a hotelului de 4 stele, care se suspendă până la data predării amplasamentului necesar realizării accesului la hotel, ca urmare a soluţionării definitive şi irevocabile a litigiului dintre judeţul Cluj şi Aviatrans SRL, dosar nr. 7498/117/2005 aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în hotărârea de Consiliu Judeţean.

Pe perioada suspendării celor două obligaţii, concesionarul va achita o redevenţă în cuantum de 125 euro/loc de parcare, respectiv suma de 66.250 euro/an, aferent celor 530 de locuri de parcare efectiv exploatate la ora actuală. Potrivit Consiliului Judeţean, suma de 125 euro/loc de parcare s-a calculat prin raportarea numărului total al locurilor de parcare (2.000, respectiv parking auto etajat – 1.470 locuri şi parcarea existentă extinsă – 530 locuri) la redevenţa totală în cuantum de 250.000 euro/an.


Lucrările la parking ar fi trebuit să înceapă în acest an, iar hotelul evaluat la 9,7 milioane de euro trebuia realizat în termen de patru ani.    M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter