Sănătate

Arsura pe cerul gurii. Ce boli ascunde senzația de arsură și TOP remedii pentru arsurile minore și severe.

Iată cum tratezi arsura pe cerul gurii, dar și ce boli poate ascunde atunci când nu este produsă de ceea ce mănânci sau bei.

Arsura pe cerul gurii. Ce boli ascunde senzația de arsură și TOP remedii pentru arsurile minore și severe. Arsura pe cerul gurii. Ce boli ascunde senzația de arsură și TOP remedii pentru arsurile minore și severe.

 

 


Sunt anumite alimente și băuturi care te pot ajuta să amelioreze arsurile minore de pe cerul gurii, în timp ce altele pot înrăutăți această problemă. Nu doar pielea de pe corp poate suferi arsuri, ci și cea din cavitatea orală. O mușcătură dintr-o felie de pizza fierbinte îți poate arde cerul gurii sau limba, la fel și prima gură de cafea. 

 


Țesuturile din gură sunt la fel de susceptibile la arsură precum orice altă zonă a corpului, mai ales că vorbim de o piele delicată și sensibilă. Iată cum tratezi arsura pe cerul gurii, dar și ce boli poate ascunde atunci când nu este produsă de ceea ce mănânci sau bei.

Cum știi că o arsură este severă

Dacă arsurile de gradul I sunt superficiale și afectează doar primul strat de piele și vin la pachet cu câteva semne și simptome precum roșeață, inflamație minoră și durere, arsurile severe sau de gradul II sau III necesită atenție medicală imediată. 


CITEŞTE ŞI
Ce semne îți dă corpul când ești „bătut” de soare: apar crampele de căldură și uneori chiar șocul hipertermic.

Simptomele arsurilor severe includ:
- durere severă;
- inflamație;
- roseate;
- vezicule.

Pe lângă vezicule, mai poți observa prezența unor pungi de puroi atunci când infecția începe să se dezvolte în cavitatea orală.


CITEŞTE ŞI
Cele mai eficiente remedii pentru mușcătura de purice. Cum scapi rapid de roșeață și mâncărime.

Mai mult, arsura de gradul III poate afecta nervii din cavitatea orală și poate deteriora ale structuri care nu mai trimit semnale de durere către creier.

Descoperă AICI remediile naturale pentru arsura pe cerul gurii și cum tratezi arsurile minore.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce poți face pentru a scăpa de durerile de cap? Află cum le poți evita.

Frecvența mersului la toaletă, indicator important al sănătății

Ultimele Stiri
abonare newsletter