Social

Cinematograful Dacia se redeschide anul viitor. Care va fi noul nume şi ce activităţi se vor desfăşura

După ce ani la rând a fost un focar de infecţie, fostul cinematograf Dacia este acum în plin proces de modernizare.

Lucrări cinema Dacia Lucrări cinema Dacia

Primarul Emil Boc a anunţat, astăzi că lucrările de modernizare a fostului cinematograf Dacia vor fi încheiate în 1 ianuarie 2016. Noul nume al acestuia va fi Cinema Mănăştur. “Acest cinematograf, după Revoluţie, s-a transformat într-o groapă de gunoi, multă vreme nu a fost folosit şi era o zonă predispusă la infecţii. Astăzi este în lucru, iar până la 1 ianuarie, lucrările vor fi gata din toate punctele de vedere. Asta înseamnă amenajări interioare, finisaje, zugrăveli, pavare şi achiziţionare de mobilier specific cinematografelor”, a declarat Boc.

Potrivit primarului, lucrarea este în valoare de 2,8 milioane lei, cu TVA şi presupune următoarele: în primul rând reabilitarea integrală a sălii de cinema care va permite proiecţii 3D fără niciun fel de probleme, cu toate facilităţile aferente. “De asemenea, sala mică va putea avea o dimensiune multifuncţională de la conferinţe, expoziţii, centru cultural pentru tineret sau cluburi pentru pensionari sau activităţi pentru copii. La etaj va fi o sală multifuncţională, în funcţie de specificul zonei”, a precizat Boc.


Această reabilitare a fost consecinţă a proiectului de bugetare participativă. „Practic, cetăţenii din Mănăştur au decis ce să se întâmple aici. Ei au optat pentru un centru cinematografic şi cultural al Mănăşturului, unde să avem pe de o parte proiecţii de filme, dar şi activităţi culturale, artistice pentru tineri şi pentru vârstnici”, a mai spus Boc.

Primăria va administra cinematograful Dacia.


Până în prezent, 70% din lucrări au fost executate. Mai trebuie realizate: montare aparatură de specialitate pentru sala de expoziţie, teatru, cinematograf şi sala de conferinţe, finisaje interioare.

Dotarea cu mobilier va fi realizată de firma SC Eurodidactica SRL, valoarea contractului fiind de 359.578,92 lei cu TVA, iar aparatura specifică cinematografului va fi făcută de SC Stage Expert SRL, valoarea contractului fiind de 1.573.414,92 lei cu TVA.

abonare newsletter