Sport

Situație bizară pentru „U“ Transilvania

<p /><img src="documente/stories/2012/03_martie/28/08-28 handbal tritean.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Transilvania a pierdut cu 0-10 la „masa verde“ meciul cu CSM București, din cadrul etapei a 21-a a Ligii Naționale, din cauză că la ora la care partidă trebuia să înceapă nu era asigurată asistența medicală.

Handbaliștii au pierdut fără vina și voia lor un meci foarte important pentru evitarea retrogradării.

Meciul dintre „U“ Transilvania Cluj și CSM București era programat duminică, la ora 12, la Sala Sporturilor „Horia Demian“. Jocul efectiv nu s-a mai disputat, ci a fost câștigat de bucureșteni la „masa verde“ datorită faptului că asistența medicală nu a fost asigurată, sarcină ce cade în seama clubului gazdă. Asistența medicală și paza la meciurile de pe teren propriu ale echipelor din cadrul CS Universitatea Cluj este asigurată de societatea Dey Security. Medicul care trebuia să fie prezent la meci nu a ajuns însă din cauza unor probleme de sănătate, a venit ambulanța la sală dar doar cu asistent, iar reprezentanții Dey Security și cei ai CS Universitatea Cluj nu au reușit să aducă în timp util un cadru medical, care să își pună ștampila pe foaia de joc, astfel că observatorul partidei a omologat rezultatul de 10-0 în favoarea oaspeților.

Pe lângă pierderea acestui meci, Federația Română de Handbal a mai penalizat cu scăderea unui punct în clasament echipa „U“ Transilvania

Mihai Tritean, managerul handbaliștilor clujeni, a declarat ieri că a cerut o anchetă a Poliției, care să stabilească cine este vinovat pentru situația creată. „Această întâmplare nu va fi o scuză dacă vom retrograda, însă nu se pune acum această problemă, sunt sigur că vom rămâne în Liga Națională. Gheorghe Balint (n.r. organizator în cadrul CS Universitatea) știa că doctorul e bolnav și nu ne-a anunțat în timp util. S-a sunat prea târziu pentru un alt doctor, iar acest lucru ne face să ne punem un mare semn de întrebare. Am sesizat Poliția, pentru a cerceta și a găsi vinovați. Această întâmplare afectează moralul jucătorilor, care au avut rezultate bune în ultima perioadă“, a spus Tritean.

În etapa următoare a Ligii Naționale, „U“ Transilvania va juca în deplasare cu Potaissa Turda, duminică 1 aprilie.

Declarații

„Conform contractului cu Dey Security, ei ne asigură paza și asistența medicală la meciuri. Din păcate, la meciul de handbal dintre U Transilvania și CSM București, nu a fost prezent nici un medic. Doctorul care trebuia să vină inițial a fost bolnav, cu febră de 40 de grade, iar un alt doctor chemat, nu a ajuns la timp, iar timpul să chemăm pe altcineva a fost prea scurt. Consecința a fost pierderea meciului de către echipa noastră cu 0-10 la masa verde“, a declarat Ovidiu Vasu, directorul executiv al CS Universitatea Cluj. Oficialul clubului studențesc a mai precizat că înțelegerea cu Dey Security, care va expira la finalul sezonului, nu va fi prelungită.

„Nu a fost o greșeală voită. Medicul de serviciu s-a trezit în dimineața de duminică cu febră mare. Inițial a anunțat că va ajunge la meci, dar apoi, cu 40 de minute înainte de ora oficială de începere, ne-a anunțat că nu se poate prezenta. Am dat telefoane, am găsit alt medic, dar acesta nu a ajuns în timp util. A fost greșeala noastră, o recunoaștem, însă cercetăm să vedem tot ce s-a întâmplat. Nu este un lucru pozitiv nici pentru imaginea CS Universitatea, nici pentru imaginea Dey Security. La toate meciurile care vor urma, eu personal voi fi prezent cu o oră înaite pentru a fi sigur că nu se va mai repeta o situație de acest gen“, a declarat Andrei Bonțidean, manager al societății Dey Security.

Ultimele Stiri
abonare newsletter