Sport

Jasper van der Werff, noul jucător al Universității Cluj.

Jasper van der Werff este noul jucător al Universității Cluj.

Jasper van der Werff, noul jucător al Universității Cluj | Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Jasper van der Werff, noul jucător al Universității Cluj | Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


 

FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Jasper van der Werff (25 de ani), un fundaș central elvețian care a câștigat titlul și Cupa în Austria cu RB Salzburg. De asemenea, Jasper are peste 50 de prezențe în Bundesliga 2 și peste 40 de meciuri în prima ligă elvețiană.


 

Jasper van der Werff și-a început cariera la FC St. Gallen, club pentru care a debutat în prima ligă elvețiană în sezonul 2017/2018. Potențialul său a fost observat rapid de RB Salzburg, una dintre cele mai titrate echipe din Austria. A fost transferat de formația austriacă la începutul stagiunii 2018/2019 în schimbul a 800.000 de euro, câștigând campionatul Austriei și Cupa Austriei chiar la sezonul de debut.


La jumătatea sezonului 2019/2020, Jasper a revenit în Elveția la FC Basel, formație din prima ligă la care a jucat constant timp de un sezon și jumătate. În total, acesta a strâns 43 de prezențe pentru echipa din Basel în toate competițiile marcând un gol.

Pentru elvețieni a bifat și primele meciuri în cupele europene, debutând în dubla cu Eintracht Frankfurt din optimile Europa League, ediția 2019/2020.


Trei sezoane în liga secundă din Germania

FC Paderborn a fost următoarea provocare a carierei pentru Jasper van der Werff. Fundașul central a fost transferat de formația din Bundesliga 2 la începutul sezonului 2021/2022. A strâns în total 37 de prezențe în două sezoane pentru FC Paderborn. În ultimul sezon, fundașul central a îmbrăcat tricoul celor de la FC Hansa Rostock, unde a jucat în 23 de partide și a marcat două goluri.

De asemenea, jucătorul a făcut parte din lotul Elveției la Campionatul European U21 din urmă cu trei ani, jucând în faza grupelor împotriva Croației și a Portugaliei.


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Studenții” vor juca acasă, la doar șapte zile după Untold. Organizatorii festivalului: „FC Universitatea Cluj va putea juca următorul meci pe teren propriu”.

CFR Cluj – FC Universitatea Cluj 2-3. Cele două echipe au făcut show în Gruia

Ultimele Stiri
abonare newsletter