Sport

CFR înfruntă liderul

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/05/5 steaua cfr.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Campionii de la CFR trebuie să uite cât de repede de meciul cu Manchester United din Liga Campionilor, pentru că duminică vor întâlni Steaua în derbyul etapei a 11-a a Ligii 1.</strong>

Elevii lui Ioan Andone vor avea duminică seara un meci important împotriva Stelei, pe Arena Națională din București.
După meciul din Liga Campionilr cu Manchester United, în care au fost destul de aproape să smulgă un egal, campionii de la CFR vor juca un nou meci important. CFR are doar 16 puncte după 10 etape, cu nouă mai puțin decât Steaua, care ocupă primul loc. „Feroviarilor“ le-ar prinde foarte bine o victorie, care ar mai tăia din avântul steliștilor și i-ar apropria pe clujeni de podium.
Cele două echipe sunt singurele din Liga 1 care s-au calificat în grupele competițiilor europene în acest sezon. Steaua evoluează în Europa League, într-o grupă cu VfB Stuttgart, FC Copenhaga și norvegienii de la Molde. CFR este în grupa H a Ligii Campionilor, alături de Manchester United, SC Braga și Galatasaray Istanbul. Clujenii vor avea un mic avantaj în meciul de duminică, fiind mai odihniți, întrucât au jucat ultimul meci marți, în timp ce steliștii au întâlnit joi seara pe FC Copenhaga.
Oficialii „feroviarilor“ au declarat încă de la începutul sezonului că își doresc să câștige din nou campionatul, iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv, meciul cu Steaua este unul importatn. „Meciul cu Steaua de duminică va fi foarte greu. Ar fi foarte important pentru noi să câștigăm pe Arena Națională“, a declarat Iuliu Mureșan, președintele de la CFR Cluj.

Remize în sezonul trecut

Meciul dintre Steaua și CFR Cluj se va disputa duminică, de la ora 20.30 pe Arena Națională și va fi transmis în direct de Dolce Sport 1. În sezonul trecut cele două echipe au remizat în ambele meciuri jucate, 1-1 atât în Gruia cât și la București. CFR nu a mai câștigat pe terenul Stelei din 1948! Ultima victorie a „feroviarilor“ clujene la București în fața „militarilor“ datează din 9 noiembrie 1948, când s-au impus cu 4-1. Cele două echipe s-au întâlnit de 34 de ori în Liga 1, iar palmaresul este favorabil bucureștenilor, care au 14 victorii, față de doar 9 ale clujenilor, alte 11 întâlniri încheindu-se la egalitate.


Ultimele Stiri
abonare newsletter