Sport

Meci pentru podium: „U“ Mobitelco – BC Mureș

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/03/u mobi bcms.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco a câștigat ultimele trei meciuri din campionat și abordează cu moralul ridicat partida cu BC Mureș. </strong></p>

Baschetbaliștii clujeni vor întâlni în această seară un adversar mai puternic, după ce în ultimele trei etape au jucat cu echipe din zona inferioară a clasamentului.

„U“ Mobitelco și BC Mureș sunt vecine de clasament. Ambele echipe au câte 41 de puncte, însă mureșenii sunt mai bine clasați, pe locul 4, datorită coșaverajului superior, în timp ce clujenii sunt pe 5. Elevii lui Niksa Bavcevic vor să-și ia revanșa, după ce în meciul tur au fost învinși destul de clar, la 10 p diferență. Croatul de pe banca „studenților“ crede că formația mureșeană s-a schimbat destul de mult de la partida din toamnă, iar această partidă dintre „U“ Mobitelco și BC este un derby. „Echipa din Mureș este schimbată față de meciul tur, când am pierdut la 10 puncte. Au făcut o mulțime de modificări în lot, au venit jucători noi. Acest meci este un derby pentru o poziție cât mai bună în play-off, se întâlnesc două echipe la egalitate în clasament“, a spus Bavcevic.
Tehnicianul clujenilor mai spune că se așteaptă la un meci foarte dificil și că pentru mureșeni va fi mai ușor, deoarece joacă în deplasare. „Echipa din Mureș este puternică, foarte experimentată, o formație periculoasă pentru că știe să speculeze orice slăbiciune a adversarului. Ne așteptăm la un meci foarte dificil. Cred că pentru ei va fi mai ușor de jucat, deoarece presiune e mai mică atunci când joci în deplasare“, a declarat Bavcevic.

 


Bavcevic: „De două luni jucăm sub presiune“


Niksa Bavcevic, antrenorul celor de la „U“ Mobitelco, este mulțumit de faptul că elevii săi au jucat mai bine în ultima perioadă decât la începutul sezonului. Baschetbaliștii clujeni au pierdut 6 meciuri în sezonul de toamnă, iar în acest an au cedat un singur meci, cel de acasă cu Gaz Metan Mediaș. Bavcevic spune că elevii săi joacă sub presiunea rezultatelor de două luni, dar nu este nimic rău în acest lucru. „Nu știu dacă presiunea este mai mare acum, cred că jucam sub presiune de mult timp. Înainte de Crăciun am avut 6 înfrângeri și a trebuit să recuperă, apoi am avut meciul de Cupă cu Oradea, în care a trebuit să ne calificăm mai departe, am făcut acest lucru, deci suntem de vreo doua luni sub presiune. În acest an am pierdut un singur meci, cu Mediaș, am jucat la Ploiești, cu Timișoara, toate au fost meciuri cu mare presiune. Sportivii preferă să joace sub presiune, decât să joace un meci în care se știe dinainte deznodamântul“, a spus Niksa Bavcevic.
Partida dintre „U“ Mobitelco BT și BC Mureș Târgu Mureș se va disputa de la ora 20 la Sala Sporturilor „Horia Demian“ și va fi transmisă în direct de DigiSport 2.

Ultimele Stiri
abonare newsletter