Sport

Noi perspective pentru rugby-ul clujean

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/07/u cluj rugby board.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Echipa de rugby de la CS Universitatea Cluj trece printr-un proces de modernizare. Noua conducere îşi propune obiective măreţe pe termen lung,  precum câştigarea campionatului şi educarea tineretului prin intermediul sportului.</strong>


Proiectul „Rugby U 2012“ a început încă de anul trecut, când la secţia de rugby de la CS Universitatea a fost instalată o nouă echipă tehnică completă, cu medici, nutriţionişti şi preparatori fizici.

Conducerea rugbyștilor universitari îşi doreşte să atragă cât mai mulţi clujeni pe terenurile de rugby şi să recâştige simpatia locuitorilor oraşului pentru acest sport. Tocmai de aceea, secţia de rugby şi-a propus să înființeze echipe de copii, juniori şi tineret, iar talentele formate să poată fi promovate cu uşurinţă la echipa de seniori. „Ne propunem ca în anii următori să facem performanță, să câștigăm campionatul în următorii 3-5 ani. De asemenea ne propunem să apropiem clujenii de rugby, să formăm echipe de juniori și să facem educație prin acest sport“, a spus Sorin Popa
Un alt fapt îmbucurător pentru iubitorii echipei de rugby este că  meciurile din noul sezon competiţional se vor desfăşura pe Cluj Arena.  Oficialii clubului au menționat și faptul că studenții și elevii vor putea cumpăra bilete la prețuri speciale.  
Procesul de reformare prin care trece secţia de Rugby a CS Universitatea Cluj este susţinut de Federaţia Română de Rugby, care doreşte ca, prin promovarea acestui sport în rândul tinerilor, să se lupte împotriva violenţei şi împotriva drogurilor. Se trage un semnal de alarmă şi către părinţi, care sunt încurajaţi să îşi îndrume copiii spre practicarea acestui sport, care „formează caractere”. „Fiecare club merită o atenție aparte. Urmăresc Universitatea de peste un an și cred că în scurt timp va ajunge un club complet, cu o o structură complexă. Le doresc succes și sper să fie un exemplu și pentru alte clubulri“, a declarat și Hari Dumitraș, director național de dezvoltare, în cadrul FRR.

Planuri mari pentru viitor


Secţia de rugby a CS Universitatea Cluj porneşte cu obiective clar stabilite pentru noul sezon. „Studenții“ vor să se claseze pe unul din locurile 1-6, iar în câțiva ani vor să câştige Superliga României. „Ştim că nu este uşor, ştim că nu este un obiectiv care poate fi realizabil imediat. Nu excludem posibilitatea de a aduce jucători străini, dar preferăm să folosim jucătorii noştri“, a declarat Sorin Popa, vicepreşedintele „U“ Cluj.


Oricine e bine primit pe terenul de rugby


Englezul Eddison Harris e profesor de sport în Cluj-Napoca, la şcoala internaţională Transylvania College. Britanicul e un pasionat al sportului cu balonul oval, iar în timpul liber joacă rugby. În prezent el se pregătește alături de lotul Universității, și conform antrenorului Cristi Săun, chiar ar putea evolua în unele meciuri din campionat. Echipa de rugby l-a primit cu braţele deschise, iar acum profesorul participă cu entuziasm la fiecare antrenament al seniorilor.
Astfel, toţi iubitorii rugbyului sunt încurajaţi să participe activ la toate evenimentele organizate de CS Universiatea Cluj, precum și să îndrume tinerii spre acest sport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter