Sport

Mircea Cristescu, supărat pe arbitri

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/12/08 cristescu memoriu 007.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; border: 0px none; float: left;" />Mircea Cristescu, președintele de la „U“ Mobitelco BT Cluj, a depus un memoriu împotriva arbitrilor care au conduse meciul cu CSM București, din ultima etapă a Ligii Naționale. </strong></p>

Cristescu a spus că va depune memoriu la Federația Română de Baschet împotriva arbitrului Marius Ciulin, cel care a condus partida dintre CSM București și „U“ Mobitelco.

Baschetbaliștii clujeni au pierdut ultima partidă din campionat, 88-93, în deplasare cu CSM București. Mircea Cristescu consideră că înfrângerea s-a datorat în mare parte și arbitrajului părtinitor al brigăzii conduse de Mircea Ciulin. Oficialul clubului clujean a declarat că va depune un memoriu împotriva acestor arbitri, pentru a atrage un semnal de alarmă. „Am decis să vorbesc numai eu, pentru că orice vor spune antrenorii s-ar putea interpreta. Antrenorul nostru a avut câteva obiecții la anumite decizii și s-a dat un fault tehnic într-un moment foarte important al jocului. Un pic este prea mult. Am început mai slab meciul cu CSM, dar după aceea am revenit în joc. Numai că maniera de arbitraj a fost împotriva noastră. Regulamentul ar trebui să fie același pentru toată lumea, însă este interpretat diferit de la o echipă la alta, de la un meci la altul“, a spus Cristescu.
Oficialul baschetbaliștilor a fost nemulțumit și de eliminarea antrenorului secund, Dorin Pintea. „Sunt o grămadă de antrenori care mai protestează la anumite decizii ale arbitrilor. Vom arăta toate aceste nereguli în raportul pe care îl vom face referitor la meciul cu CSM. Același arbitru, cu 24 de ore înainte, Craiova - Rovinari, a reușit să administreze foarte bine meciul și nu a dat fault tehnic băncii de la Craiova când a protestat, în schimb la noi a dat fault tehnic într-un moment important, la scor egal, la o fază contestată. Faza incriminată a fost identică cu cea în care un jucator de la CSM a aruncat și Djapa s-a dus, când mingea era în urcare. În aceea fază s-a dat coș valabil. Dincolo, Ross pătrunde și aruncă, Căruțașu atinge inelul și cosul nu este validat. De la asta, în loc să explici ce s-a întâmplat, dai fault tehnic când toată lumea era agitată, era pe final de meci, cred că asta arată intenția clară de a decide jocul“, a mai declarat președintele de la „U“ Mobitelco.

 


„Putem doar să atragem atenția“


Mircea Cristescu a precizat că scopul clubului nu este acela de a obține suspendarea arbitrilor, ci de a avea arbitraje obiective, regulamentul să fie același pentru toți. „Nu știu cu ce am deranjat, pe cine am deranjat, de ce au ambiții personale acești arbitri, care nu au voie să infuențeze jocul. Noi nu putem decât să atragem atenția asupra acestui lucru și să facem hârtii. Au fost momente când s-au suspendat arbitri, însă scopul nostru nu este să suspendăm arbitri. Avem arbitri foarte buni, mai ales cei internaționali. Problema este intenția lor de a aplica diferit regulamentul“, a mai spus Cristescu.
„U“ Mobitelco va juca joi, 14 martie, de la ora 19, la Sala Sporturilor „Horia Demian“, împotriva formației Energia Rovinari, într-un meci din cadrul etapei a 27-a a Ligii Naționale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter