Sport

Cluburile vor un buget mai mare pentru sport

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/13/sport.gif" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cluburile sportive din Cluj-Napoca vor să fie sprijinite mai mult de autoritățile locale. </strong>


Reprezentanții mai multor grupări sportive din Cluj-Napoca s-au reunit miercuri la sediul CS Universitatea pentru a trage un semnal de alarmă asupra subfinanțării cluburilor din orașul de pe Someș.

La întâlnire au fost prezenți Ovidiu Vasu – președinte CS Universitatea, Radu Munteanu – CS Politehnica, Alin Giurgiu – CS Viitorul , Mircea Cristescu – „U“ Mobitelco BT, Gheorghe Căpraru – CS Voința și Ioan Măcelaru, directorul Liceului cu Program Sportiv.
Conducătorii cluburilor sportive din Cluj-Napoca sunt nemulțumiți de faptul că primesc (împreaună) doar 3 milioane de lei din partea autorităților locale, sumă care reprezintă aproximativ 0.3% din bugetul local. Aceștia mai susțin că în alte orașe de mărimea clujului sau chiar mai mici, cluburile sportive primesc 7,9, 10 sau chiar 17 milioane pentru susținerea activităților.
Ovidiu Vasu, președintele CS Universitatea, a declarat că grupările sportive s-au asociat și au depus o adresă la Primărie (semnată de toate cluburile), în care se solicită ca bugetul pe 2013 pentru cluburi să ajungă la 6.5 milioane de lei. „Am depus o adresă în care am spus mai multe lucruri. Dorim ca la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro să se vorbească de Cluj-Napoca. Dar nu mai putem rezista financiar cu doar 3 milioane. Bugetul pentru cluburi a scăzut în fiecare an, iar acum s-a ajuns la subfinanțare. În 2007 primeam 13 milioane, în 2010 5, iar în 2012 am primit doar 3. Nu mai putem rezista cu așa puțini bani, echipele de volei și echipa de handbal băieți sunt aproape retrogradate. Alte orașe, Craiova, Timișoara, Oradea, Târgu Mureș, alocă pentru sport un buget de câteva ori mai mare“, a declarat Vasu. Oficialul CS Universitatea a spus însă că este sceptic în privința șanselor de reușită a acestui demers: „Nu sunt prea optimist, în ultimii ani de fiecare dată ni s-a tăiat din buget“.
Vasu a fost susținut în înaintarea adresei către Primărie de către toți președinții de cluburi sportive din Cluj-Napoca. Mircea Cristescu, președintele „U“ Mobitelco BT, campioana României la baschet masculin în 2011, a declarat că o societate normală trebuie să susțină sportul. „E destul de trist că a trebuit să ne adunăm pentru a ne pune de acord să cerem mai mulți bani. Toate cluburile au făcut performanță, deși au fost an de an tot mai puțin susținute. Sprijinul municipalității trebuie să crească, pentru că o societate normală are nevoie de sport“, a spus Cristescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter