Sport

Europa League își alege finalistele

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/26/semifinale uefa.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În această seară va avea loc turul semifinalelor UEFA Europa League. Cele patru echipe rămase în cursă sunt Chelsea Londra, FC Basel, Fenerbahce Istanbul și Benfica Lisabona.</strong>


Finala UEFA Europa League din acest an se va disputa pe Amsterdam ArenA, în data de 15 mai.

Chelsea este marea favorită a competiției. Londonezii, încă în postura de campioni ai Europei, au fost eliminați din Liga Campionilor și au ajuns în Europa League. Formația pregătită de Rafa Benitez a avut un sezon sub așteptări, atât în campionat, unde încă nu are asigurat locul 4, cât și în cupele europene, unde a suferit înfrângeri rușinoase în fața unor adversari mult mai slab cotați, cum ar fi Steaua, Rubin Kazan sau Shakhtar Donetsk.
Londonezii vor juca în această seară la Basel, împotriva unei echipe puternice, care a eliminat în drumul spre semifinale nume mari, precum Tottenham Hotspur sau Zenit Sankt Petersburg. Elvețienii au început cu stângul sezonul european 2012-13, fiind eliminați din preliminariile Ligii Campionilor chiar de CFR, campiona României. Cei de la Basel s-au potrivit însă perfect în cea de a doua competiție europeană, reușind să se califice pentru prima dată în istorie în semifinale.
FC Basel – Chelsea se va disputa în această seară, pe Skt. Jakob-Park, de la ora 22.05 și va fi transmisă în direct de DigiSport 1 și DolceSport 2. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Cehia, condusă de Pavel Kralovec.

În cea de a doua semifinală, turcii de la Fenerbahce vor primi vizita celor de la Benfica Lisabona. Lusitanii au avut un parcurs europena excelent în acest sezon. Chiar dacă a fost eliminată din grupele Ligii Campionilor, Benfica a jucat în Europa League și a trecut pe rând de Bayer Leverkusen, Bordeaux și Newcastle Utd.
Fenerbahce se luptă pentru supremație pe plan intern cu eterna rivală Galatasaray. „Galben-albaștrii“ au adus doi jucători foarte buni, consacrați în Premier League, Dirk Kuyt și Raul Meireles, primul având, prin golurile sale, o contribuție decisivă la parcursul european al echipei din acest sezon. Până în semifinale, Fener a trecut de Lazio, Viktoria Plzen, BATE Borisov și de o grupă cu Ol. Marseille, Borussia Monchengladbach și AEL.
Partida dintre Fenerbahce și Benfica se va disputa pe Sukru Saracoglu, de la ora 22.05 și va fi transmisă în direct de DigiSport 2 și DolceSport 1.  

A doua finală pe Amsterdam ArenA


Finala din acest an a UEFA Europa League se va dispua pe Amsterdam ArenA (foto).  Aceast va fi cea de a doua finală de competiție europeană găzduită de stadionul batav, după finala Ligii Campionilor din 1998 (Real Madrid – Juventus Torino 1-0).
Amsterdam ArenA a fost construit în perioada 1993-96, pentru a înlocui învechitele stadioane Olympic și De Meer. În ciuda faptului că nu este foarte nou, este unul dintre cele mai moderne stadioane din Europa și unul dintre cele 15 stadioane cu acoperiș retractabil.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter