Sport

Maghiarii au dominat Maros Cup

<p>Pădurea Faget a găzduit sâmbătă a doua ediţie a competiţiei Maros Bike XCO Cup.</p> <p />

La startul concursului s-au aliniat peste 100 de sportivi. Spectatorii care au înfruntat vremea răcoaroasă i-au putut vedea în acţiune pe unii dintre cei mai titraţi concurenţi din ţară şi din străinătate. Scenariul concursului de la Categoria de Elită a fost similar cu cel din 2010, când un grup de trei rideri din Ungaria şi unul din Slovacia s-au desprins încă din prima tură, dominând concursul, slovacul Lami câştigând de altfel concursul. De data aceasta însă, rolurile s-au schimbat, maghiarii Andras Parti şi Szilard Buruczki reuşind să de impună. Atacul decisiv i-a aparţinut lui Parti, care în tura a patra a reuşit să-şi devanseze coechipierul şi să iasă pe primul loc. Podiumul a fost completat de Marton Blazso, iar locul patru i-a revenit lui Martin Haring din Slovacia. Deşi concurenţii români nu au reuşit să prindă podiumul, au făcut o figură frumoasă, obţinând locurile 6 şi 8 prin Lucian Logigan şi Tudor Oprea.

La Juniori Elite, sportivii de la CS Mureşul au ocupat podiumul, iar la femei victoria i-a revenit sportivei Zsuzsa Gyurka. Evenimentul a inclus şi un concurs pentru copii.


Concursul a fost organizat de CS Maros, sub egida Federaţiei Române de Ciclism şi Triatlon, fiind înscris în calendarul international UCI Class 2, importanţa lui fiind sporită de faptul că punctele acordate primilor zece rideri contează în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2012.

Premiile acordate s-au ridicat în total la 3.000 euro. La buna desfăşurare a evenimentului au contribuit Echipa Clujul Pedalează, Clubul Montan Carpaţi 29, Romanian Rescue Association şi Consorţiul Organizaţiilor Studenteşti din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter