Sport

Derbi studenţesc la Mediaş

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/18_ziua/09 u-craiova.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Universitatea Cluj va primi astăzi vizita Universităţii Craiova, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 27 a Ligii 1.</p> <p />

„Studenţii“ clujeni vor să-i învingă pe „colegii“ lor din Craiova, pentru a scăpa definitiv de grijile retrogradării şi pentru a răzbuna înfrângerea din tur (0-3).

 


Elevii lui Ionuţ Badea au făcut o partidă bună în Gruia, unde au încheiat la egalitate cu rivalii de la CFR (1-1) şi îşi doresc o victorie şi în meciul de azi cu Universitatea Craiova. Echipa olteană este într-o situaţie critică. Dacă în turul campionatului, când erau antrenaţi de Victor Piţurcă, „alb-albaştrii“ plănuiau să participe în sezonul următor al cupelor europene, acum se află pe locul 15, care duce în Liga a 2-a. O victorie în meciul cu „U“ Cluj i-ar aduce pe olteni mai aproape de locul 14, ultimul care asigură prezenţa şi în sezonul următor al Ligii 1.

În schimb, „alb-negrii“ au o serie de patru meciuri fără înfrângere, pe care vor să o continuie. După victoriile cu Dinamo şi Gloria Bistriţa, clujenii au remizat cu Gaz Metan şi CFR, iar acum încearcă să se impună şi în faţa Universităţii Craiova, pentru că o victorie i-ar scoate definitiv din zona retrogradării.


Oltenii sunt optimişti după ce au reuşit prima victorie din 2011, în faţa formaţiei FCM Târgu Mureş. „Mergem la Mediaş să nu pierdem. Încercăm să câştigăm, să jucăm fiecare meci la victorie. S-a schimbat puţin atmosfera în vestiar, e mai bine acum după victoria cu FCM Târgu Mureş, dar trebuie să rămânem concentraţi şi să adunăm puncte ca să nu retrogradăm“, a declarat Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Universităţii Craiova, înainte de confruntarea cu „şepcile roşii“.

 


Arbitraţi de Comănescu


Meciul dintre Universitatea Cluj şi Universitatea Craiova se va disputa pe stadionul Gaz Metan din Mediaş, astăzi de la ora 18 şi va fi transmis în direct de GspTv. Arbitrul întâlnirii va fi Adrian Comănescu din Râmnicu Vâlcea, care va fi ajutat de tuşierii Marian Gaşpar (Timişoara) şi Gabriel Bârjac (Zalău), în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Emil Voicu (Bacău), iar observatori Stan Prodan (Alexandria) şi Daniel Gherasim (Bucureşti).

Cele două echipe studenţeşti s-au mai întâlnit de 59 de ori în prima Ligă. Oltenii s-au impus de 31 de ori, în timp ce clujenii au doar 15 victorii, 13 partide încheindu-se la egalitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter