Tone de alimente pentru refugiații din Ucraina, burse școlare, zeci de biserici aflate în construcție și ajutoare de 5 milioane de euro pentru oamenii săraci. Așa se prezintă bilanțul Arhiepiscopiei Clujului pe anul 2022.
Perne, saltele și pături din rezerva statului, așa a început mobilizarea României pentru refugiații ucraineni în luna martie, când devenea tot mai limpede că invazia rusă nu se va încheia curând.
Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene, şi-a exprimat sprijinul pentru ideea ministrului german de Finanţe Wolfgang Schäuble de a impune la nivelul întregii Europe o taxă pe carburant, banii urmând să fie folosiţi pentru a acoperi cheltuielile financiare ale primirii refugiaţilor, scrie AFP.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat duminică, la Berlin, că nu crede că răspunsul la criza refugiaţilor este construirea unor garduri şi graniţe în interiorul Europei şi a precizat că, în ceea ce priveşte oraşul pe care îl conduce, primul răspuns va fi „solidaritatea”.
Armata slovenă ajută poliția de frontieră, în contextul în care mii de migranți au ajuns în Slovenia din Croația după ce Ungaria a decis să-și închidă granița ungaro-croată, transmite AFP.
Croația ar putea rămâne în curând fără locuri pentru adăpost, în timp ce noi autocare cu imigranți sunt blocate în Serbia.
Fostul șef al statului Traian Băsescu a declarat, referitor la criza refugiaților, că el nu poate privi doar din punct de vedere umanitar situația, ci și referitor la securitatea țării noastre.