Clujul deschide clasamentul național în ceea ce privește calitatea vieții, fiind pe prima poziție în topul performanței urbane din România, potrivit City Index 2024.
În decurs de opt ani, în municipiul Cluj-Napoca au fost refațadizate peste 820 de clădiri. „Este suficient să mergi pe străzile orașului, ca să vezi cum s-a schimbat imaginea Clujului”, spune viceprimarul Dan Tarcea.
12 beneficii ale folosirii transportului public în Europa, continentul-campion în acest domeniu. În România, Cluj-Napoca este lider al dezvoltării sistemului de transport public eficient.
În prezent, platforma Carbochim din Piața 1 Mai oferă peisaje desprise parcă din filmele de groază, însă nu pentru mult timp. În câțiva ani, terenul de 14 hectare va deveni o adevărată atracție pentru clujeni și turiști, cu spații verzi ample, funcțiuni culturale și de divertisment.
Cluj-Napoca se află de peste un deceniu în plin proces de tranziție spre un oraș modern, european, verde, orientat spre nevoile cetățenilor. În Cluj se pune accent pe transportul în comun, pe creșterea spațiilor pietonale și încurajarea călătoriilor cu bicicleta, pe extinderea parcurilor, pe construirea de creșe, grădinițe și școli, pe înfrumusețarea orașului și crearea unui „liveable city” în care locuitorii să aibă un nivel de viață ridicat.
82% din zona industrială din nordul Clujului constă în terenuri libere de constructii, foste exploatații agricole sau teritorii industriale cu clădiri dezafectate nefuncționale.
Amprenta de carbon este cantitatea totală de gaze cu efect de seră, în special dioxid de carbon și metan, generate de activitățile noastre. Noile generații au devenit conștiente de necesitatea reducerii acestei amprente la nivel individual, pentru a opri consecințele negative ale schimbărilor climatice.