Profesorii și universitarii clujeni semnează alături de alte câteva sute de cercetători și cadre didactice din țară o scrisoare deschisă adresată ministrului Educației Ligia Deca prin care cer modificarea planurilor-cadru ce prevăd scoaterea disciplinelor umaniste din curricula școlară și transparentizarea echipelor de lucru.
Fizica, chimia, biologia și geografia nu mai apar în trunchiul comun pentru elevii de la profilul real, la clasele a XI-a și a XII-a, iar psihologia și logica nu mai sunt pe lista disciplinelor de liceu, conform proiectului pentru modificarea planurilor-cadru pentru liceu.
Un program creat de trei elevi din Hunedoara coordonați de profesorul lor va rula pe Stația Spațială Internațională.
Mai mulți copii din Cluj cu deficiențe de vedere au avut parte de trei zile de neuitat în zona Băișoara.
Zeci de roboţi construiţi în întregime de liceeni din toată ţara s-au întrecut, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-un concurs în care un container a trebuit umplut cu minerale preţioase culese de pe o altă planetă.
Zece licee cu profil tehnologic din toată țara s-au întâlnit săptămâna aceasta la Cluj. Miercuri, a avut loc concursul pentru desemnarea celei mai bune reviste de liceu.
Timp de o saptămână, în perioada 4 - 8 august 2014, 49 de tineri de liceu din 7 județe din Râmânia au participat la tabăra școlara „Misiune posibilă - Şanse egale în alegerea carierei”, găzduită de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca și a cărui obiecti a fost promovarea diversităţii etnice şi a echităţii etnoculturale, prin încurajarea tinerilor minoritari să opteze pentru o carieră în structurile poliţiei.
Inspectoratul Şcolar Judeţean începe o colaborare cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca pentru orientarea în carieră a elevilor din clasa a XII-a.